Izbaudi vasaras karstāko laiku bez liekām galvassāpēm! Padomi, kā sagatavoties pirms festivāliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Apollo

Daudziem vasara šķiet neiedomājama bez festivālu apmeklēšanas. Vairāki šīsvasaras notikumi jau ir aiz muguras, piemēram, "Fonofest", tomēr lielākie - "Positivus" un "Summer Sound" vēl tikai priekšā. Lai festivālu pieredzi padarītu pēc iespējas patīkamāku, "Apollo" ir apkopojis dažādus noderīgus padomus to apmeklētājiem.

1. Kur gulēsi?

Naktsmiers ir pats svarīgākais - pat ja neguļam pa nakti. Tādēļ ir ļoti svarīgi vēl pirms došanās noskaidrot, kur mēs dosimies, kad miegs būs spēcīgāks par vēlmi ballēties. Vai paši ņemsim telti vai arī paliksim pie kāda drauga? Labāk to noskaidrot jau laikus, nevis domāt: "Gan jau atradīšu, kur pagulēt."

Jāatcerās, ka runa nav tikai par to, kur liksim savu nogurošo ķermeni, bet arī par visām mantām. Nepieciešamība nēsāt visur līdzi somu ar drēbēm un visām pārējām festivālā nepieciešjām lietām ļoti ātri patīkamu pieredzi var pārvērst nepatīkamā.

Gandrīz tikpat svarīgi, kā četras sienas un jumts, ir tas, kur un uz kā gulēsim. Vai ņemsim guļammaisu un matraci? Karstākajās vasaras naktīs bez tiem patiešām var iztikt, bet, ņemot vērā, cik vēsa bija jūlija pirmā puse, vai ir vērts riskēt? Jāatcerās - ja ir telts, tad ir vieta, kur visas mantas atstāt, līdz ar to guļammaiss un matracītis nekļūst par nastu, bet gan par patīkamu komfortu pēc garās, piedzīvojumiem bagātās dienas.

2. Jānodrošina rezerves drēbes

Obligāti jāpaņem līdzi rezerves drēbes. Pat ja festivāls notiek tikai divas dienas un laiku sola saulainu, var notikt neparedzētas lietas. Kāds var tevi apliet ar dzērienu, apģērbs var tikt saplēsts. Tāpat jārēķinās, ka naktis arī vasarā mēdz būt vēsas, tāpēc labāk paņemt arī jaku vai siltu džemperi. Ja festivāls notiek pie jūras, var paņemt arī peldkostīmu, kaut gan kas var būt labāks par peldi kailam mēness gaismā?

Daudzi iesaka ņemt gumijas zābakus, tomēr šajā gadījumā gan jāizvērtē, kur notiek festivāls. Ja tas notiek mežā vai pļāvā, zābaki noteikti var noderēt, jo šādās vietās ātri var rasties pamatīgi dubļi.

Tomēr pie jūras, piemēram, bez gumijniekiem, iespējams, arī iztiksi. Ja neuznāk gāziens un laiks nav stindzinoši auksts - kāpēc nepastaigāt plikām kājām?

3. Nedrīkst aizmirst par higiēnu!

Pirms došanās uz festivalu jānoskaidro, vai tur būs pieejamas dušas. Jebkurā gadījumā, zobubirstei un mitrajām salvetēm būtu jābūt līdzi katram festivāla apmeklētājam. Atkarībā no tā, cik dienas pasākums norisinās, var paņemt arī sauso šampūnu. Pat, ja festivālā ir dušas - rindas uz tām visticamāk būs visgarākās visā pasākumā.

Ieteicams arī uzreiz noskaidrot, kur atrodas tualetes, lai nav tās jāmeklē, kad vajadzība jau kļūst neizturama.

Praktisks padoms - nevelc uz festivālu kombinezonu. Lai cik ērts tas būtu un labi izskatītos, vai tiešām tu gribi izģērbties gandrīz kails, katru reizi, kad jāizmanto tualete?

4. Telefons var izlādēties

Lielākai daļai cilvēku mūsdienās škiet neidomājama dzīve bez viedierīcēm. Tādēļ apdomā, kur varēsi savējās uzlādēt. Kaut gan rozetes ir brīvi pieejamas aizvien vairākās publiskās vietās, jārēķinās - tās gribēs izmantot neskaitāmi citi festivāla apmeklētāji. Drošākais veids, kā nepalikt bez sakariem, ir paņemt savu ārējo bateriju, jeb "power bank".

Turklāt telefons noderēs ne tikai festivāla mirkļu iemūžināšanai, bet arī lai atrastu nozaudētus draugus vai, pasrg' Dies', ārkārtas situācijā.

5. Pirmā palīdzība

Tā kā festivāli lielākoties notiek brīvā dabā, pastāv iespēja savainoties. Tāpēc ieteicams sagatavot "aptieciņu". Tajā vajadzētu pietikt ar dažiem plāksteriem, pretsāpju zālēm un dezinficējošu šķīdumu. Ja šīs lietas kaitei nespēs līdzēt, visticamāk būs nepieciešama mediķu palīdzība.

Vērts pieminēt, ka liela daļa pētījumu liecina, ka ūdeņraža pārskābe nav efektīvs dezinfekcijas līdzeklis, bet var pat aizkavēt brūču dzīšanu. Tā vietā ieteicams izvēlēties fizioloģisko šķidumu, ko arī var nopirkt aptiekā par zemu cenu.

6. Arī meteorologi kļūdās

Jāatceras, ka labāk ģērbties tādam laikam, kādu sola, nevis uz kādu ceram. Ja sola vēsu, ņemam bikses un džemperus, ja sola karstu, neaizmirstam saulesbrilles un pretapdeguma krēmu.

Neliekam uzsvaru uz modi, bet atceramies - festivālos mēs svinam mūziku, mākslu un dzīvi, un tajos visi izksatās labi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu