Eiropas komisija sniedz skaidrojumu vīrietim, kurš uz cigarešu paciņas atrada bildi ar savu amputēto kāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

60 gadus vecajam vīrietim no Francijas, kurš paziņoja, ka uz cigarešu paciņas pamanījis bildi ar viņa amputēto kāju neesot taisnība, tā paziņoja Eiropas komisija, vēsta CNN.

Albāņu izcelsmes vīrietis kāju zaudējis pēc uzbrukuma 1997. gadā. Viņš uzskata, ka bilde uzņemta slimnīcā, kad viņš to apmeklējis, lai uzzinātu, vai var dabūt protēzi, savukārt Eiropas komisija uzsver, ka vīrietis maldās un amputētā kāja nevar būt viņa. 

"Viņš nelūdz kompensāciju, viņš tikai grib,lai fotogrāfija tiktu noņemta no cigarešu paciņas, kā arī vēlas noskaidrot, kā fotogrāfija varēja nonākt uz cigarešu paciņas," stāsta advokāts.

Tomēr Eiropas komisija uzstāj, ka fotogrāfija nevar būt uzņemta 2018. gadā.

"Vīrietis uzsver, ka viņš fotogrāfiju saņēmis no sava ārsta 2018. gadā, bet mēs fotogrāfiju datu bāzi neesam papildinājuši kopš 2014. gada. Tas nav iespējams," skaidro ES Sabiedriskās veselības komisijas pārstāvis.

Attēls redzams uz cigarešu paciņām Eiropas Savienībā kopā ar uzrakstu "Smēķēšana izraisa artēriju nosprostošanos."

Kā atklājis vīrieša dēls, kurš, pērkot tabaku, uz paciņas pamanījis pazīstamas rētas un apdegumus. Viņš iepakojumu parādījis ģimenei, un tēvs apstiprinājis, ka tā patiešām ir viņa kāja.

EK parasti izmantojot datubāzē pieejamas bildes, kurās redzamie cilvēki ir atļāvuši to lietošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu