Slepkavība un izvarošanas. Atklāj 41. Igaunijā uz mūžu notiesātā noziegumus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Joakim Klementi / Postimees

Igaunijā stājies spēkā tiesas spriedums saskaņā ar kuru 40 gadus vecs vīrietis - Enriko Nurms, atzīts par vainīgu divu sieviešu izvarošanā un vīrieša nogalināšanā. Enriko piespriests mūža ieslodzījumam, vēsta "Postimees".

Igaunijas prokuratūra apsūdzēja Nurmu slepkavībā, kurā tika nogalināts 1972. gadā dzimis vīrietis, kā arī viņš tika apsūzēts divu sieviešu izvarošanā.

Nurms šos noziegumus veica 2017. gadā laika posmā no 12. - 15. novembrim.

Saskaņā ar apsūdzību,2017. gada 12. novembrī plkst. 18.30 Nurms uzbruka sievietei mežmalā, netālu no galvaspilsētas Tallinas. Vīrietis viņu aizvilka uz birzi, tur piekāva, atņēma mobilo telefonu, dokumentus un kedīkarti. Pēc tam izvaroja un aizbēga. Pēc pāridarījumiem sievietei, viņš devās uz bankomātu, kur no bankas kartes izņēma 600 eiro.

2017. gada 13. novembrī naktī Nurms uzbruka citai sievietei arī Tallinas rajonā.

"Apsūdzētā motīvs bija tieši tāds pats. Par laimi, sievietes kliedzienus izdzirdēja kāds vīrietis, kas devās palīgā. Pateicoties tam, Nurms nevarēja pabeigt noziegumu," stāsta prokuratūras prokurore. 

2017. gada 15. novembrī Nurms atnāca pie sava paziņas, atņēma viņam kredītkarti un nogalināja vīrieti ar īpašu nežēlību. 

"Tika konstatēts, ka vīrietim vairākas reizes ir durts ar nazi mugurā, vederā un kaklā Vēl viņš arī izdūra cietušajam abas acis. Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka slepkavības motīvs bija izmantot upura māju dzīvošanai,"stāsta prokurore. 

Nurms pēc slepkavības izdarīšanas arī esot vēlējies noņemt naudu no nozagtās bankas kartes un veikt vēl dažas slepkavības.

Vīrietis jau vairākkārt ir saukts pie atbildības,tai skaitā arī par izvarošanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu