Pirms dodies ceļā! Ieskaties, kur Latvijā noteikti lielākie satiksmes ierobežojumi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā
Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceļu remontdarbu dēļ daudzviet Latvijas teritorijā noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sākoties pārbūves darbiem uz autoceļa "Ventspils-Kuldīga-Saldus" (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, jau šonedēļ tur sagaidāmi pieci luksoforu posmi, kuru izbraukšanai var būt nepieciešamas 45 minūtes.

Turpinoties satiksmes organizācijas pārkārtojumiem uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītes mezglam, uz brauktuvi Siguldas virzienā jau ir pārslēgts posms no Vangažiem līdz Sēnītes mezglam. Plānots, ka nedēļas vidū satiksmi pārslēgs arī posmā no Garkalnes līdz Vangažiem un no Sēnītes mezgla līdz objekta beigām. Arī pēc satiksmes pārslēgšanas uz Siguldas virziena brauktuvi tā būs organizēta pa vienai joslai katrā virzienā.

Citi patlaban plašākie remontdarbi turpinās uz Jūrmalas šosejas (A10) ar ievērojamiem satiksmes pārkārtojumiem krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5. Turpinās arī remontdarbi pie Pāvilostas un posmā no Ēdoles līdz Alsungai. 45 minūtes nepieciešamas, lai izbrauktu būvdarbu posmus no Gulbenes Balvu virzienā (P35) līdz Kazupei un no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95).

Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā
Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Būvdarbu vietās autovadītāji aicināti ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām, brīdina LVC.

Uz Jūrmalas šosejas (A10) slēgta brauktuve Jūrmalas virzienā. Satiksme abos virzienos pa divām joslām pārkārtota uz brauktuves Rīgas virzienā. Tāpat noteikts ātruma ierobežojums līdz 70 kilometriem stundā. Veikti nozīmīgi satiksmes organizācijas grozījumi krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5.

Uz Vidzemes šosejas (A2), posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, sākušies satiksmes organizācijas grozījumi. No Vangažiem līdz Sēnītei satiksme ir pārkārtota uz brauktuvi Siguldas virzienā, ieviešot ātruma ierobežojumu līdz 70 kilometriem stundā un satiksmei notiekot pa vienu braukšanas joslu abos virzienos. Slēgta nobrauktuve no Vidzemes šosejas Valmieras virzienā, un satiksme ir novirzīta uz rotācijas apli zem ceļa pārvadiem. Augstuma gabarīta ierobežojums rotācijas aplī zem pārvadiem ir 4,5 metri.

Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā
Foto: Sastrēgumi galvaspilsētā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jelgavā un tās apkārtnē loka maģistrāles pārbūves laikā slēgts maģistrāles pārvads pār dzelzceļu, un šī posma apbraukšana notiek saskaņā ar norādēm. Tilta pār Platoni Miera ielā pārbūves laikā satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu ar vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Garozas ielas pārbūve turpinās ar vienu luksoforu posmu, savukārt rotācijas apļa izbūves darbi Rīgas ielā Ozolniekos var ievērojami aizkavēt satiksmi. Turpinās arī gājēju ceļa izbūve gar vietējo autoceļu "Ozolnieki-Brankas-Brankstūri" (V1068) posmā no Ozolnieku stacijas līdz Brankām.

Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam noteikti divi ar luksoforiem regulēti posmi, uz autoceļa "Rīga-Ērgļi" (P4), posmā pirms Ērgļiem, noteikti trīs luksoforu posmi pusotra kilometra garumā, kas ceļā prasa pavadīt aptuveni 20 minūtes. Uz Ķeguma HES tilta (P8) satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, papildus nosakot platuma ierobežojumu līdz 2,75 metriem un masas ierobežojumu līdz 15 tonnām. Uz autoceļa "Cēsis-Vecpiebalga-Madona" (P30), posmā no Vecpiebalgas līdz Gulbēra ezeram, ieviesti trīs luksoforu posmi, un, lai tos izbrauktu, nepieciešama aptuveni pusstunda. Savukārt uz autoceļa "Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi)" (P35), posmā no Gulbenes līdz Kazupei, satiksme četros līdz sešos ceļa posmos tiek regulēta ar luksoforiem, un, lai tos izbrauktu, nepieciešamas 45 minūtes. Pagaidu tilta brauktuves platums ir četri metri un nestspēja - 52 tonnas.

Latgalē uz Daugavpils apvedceļa A14 (Kalkūni-Tilti), posmā no Kalkūniem līdz Sventei, ieviesti trīs luksoforu posmi, un to izbraukšanai nepieciešamas aptuveni 30 minūtes. Uz Daugavpils apvedceļa tilta pār Daugavu satiksme tiek regulēta pa vienu joslu ar luksoforiem, savukārt uz autoceļa "Rēzekne-Gulbene" (P36), posmā no Audriņiem līdz Dricāniem, ieviests viens luksoforu posms.

Zemgalē uz autoceļa "Bauska-Aizkraukle" (P87), pie Jaunjelgavas, ir trīs luksoforu posmi un satiksme novirzīta pa apbraucamo ceļu. No Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95) satiksme septiņos posmos tiek regulēta ar luksoforiem, un remontposma izbraukšanai nepieciešama nepilna stunda. Uz autoceļa "Dobele-Bauska" (P103), posmā no Mūrmuižas līdz Elejai, ir viens luksoforu posms un viens posms ar satiksmes regulētājiem. Savukārt uz autoceļa "Tukums-Auce" (P104), posmā no Lielauces līdz Aucei, ir ieviesti divi līdz trīs luksoforu posmi, kuru izbraukšanai nepieciešama aptuveni pusstunda.

Kurzemē uz autoceļa "Ventspils-Kuldīga-Saldus" (P108), posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, ieviesti pieci luksoforu posmi, remontposma izbraukšanai nepieciešamas 45 minūtes. Uz autoceļa "Ventspils (Leči)-Grobiņa" (P111), posmā no Labraga līdz Mežainei, ieviesti seši luksoforu posmi, un, lai tos izbrauktu, vajadzīga stunda. Uz autoceļa "Kuldīga-Alsunga-Jūrkalne" (P119), posmā no Ēdoles līdz Jūrkalnei, vienā posmā satiksmi organizē regulētāji, un posa izbraukšanai nepieciešama pusstunda. Uz autoceļa "Annenieki-Jaunpils" (V1457) ir trīs ar luksoforiem regulēti posmi, kā arī ieviests ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā. Šī remontposma izbraukšanai nepieciešamas 20 minūtes. Savukārt Jaunpilī remontdarbu dēļ slēgts tilts pār Bikstupi un apbraukšana organizēta pa pašvaldības ielām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu