"Kaija aiznesa mūsu čivavu!" Mazo suņu īpašniekus aicina pieskatīt mīluļus (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaija. Ilustratīvs attēls.
Kaija. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Mazo suņu īpašnieki tiek brīdināti, ka jāpieskata savi mīluļi, pēc atgadījuma, kad kādas ģimenes četrkājaino draugu no pagalma Devonā, Lielbritānijā, knābī aiznesa kaija, vēsta ārvalstu mediji.

Par notikušo aiznestā čivavas sugas pārstāvja - Gizmo - īpašnieki pavēstīja sociālajos tīklos.

"Mans partneris pagalmā karināja veļu, kad pēkšņi ieraudzīja, kā kaija nolaižas. Tā paķēra suni knābī un aizlaidās prom," Gizmo īpašnieci Beku Hilu citē "The Telegraph".

Kaija aiznesusi suni tik tālu, ka īpašnieki to vairs nav varējuši saskatīt, un Gizmo liktenis joprojām nav zināms. Hila lūgusi citu palīdzību sunīša meklēšanā, kā arī pieminēja, ka viņas sešgadīgā meita ļoti ilgojas pēc mīluļa.

Meklējot Gizmo, svētdien, 21. jūlijā, esot pārbaudīti vairāki dārzi, ēku jumti un pagalmi. Drīzumā plānots arī izdrukāt skrejlapiņas, lai informētu tos, kuri nelieto sociālos tīklus. Suņa īpašnieki plāno meklēt sunīti, līdz to atradīs.

Lielbritānijas Karaliskās Putnu aizsardzības biedrības pārstāvis izvirzīja divas versijas, kāpēc kaija uzbrukusi sunim. Iespējams, suns nonācis saskarē ar jaunu kaiju, un lielā to aizstāvējusi. Tāpat esot iespējams, ka Gizmo vienkārši kļuvis par putna medījumu.

Ornitologs Pīters Roks intervijā BBC sacīja, ka notikušais viņu nepārsteidz kaiju iespaidīgā izmēra dēļ. Viņš arī aicināja mazo suņu īpašniekus neatstāt mīluļus vienus pašus ārā, jo tie var kļūt par maltīti lielākiem dzīvniekiem.

Eksperti norāda, ka kaijas var nomedīt arī diezgan lielus dzīvniekus, piemēram, baložus un pīles.

Arī iepriekš ir fiksēti gadījumi, kad kaijas uzbrūk nelieliem suņiem. 2015. gadā Devonā kaijas nogalināja čivavu, kas pa neaizvērtajām durvīm bija izskrējusi pagalmā.

Kaut gan šādi gadījumi ir reti, jebkura dzīvnieka zaudēšana īpašniekiem ir traģēdija, tāpēc mazos mīluļus ieteicams pieskatīt īpaši rūpīgi.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu