"Es vienkārši negribu nogalināt 10 miljonus cilvēku!" Donalds Tramps skaļi izteicies, ka nedēļas laikā varētu uzvarēt karu Afganistānā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien, 22. jūlijā, paziņoja, ka ASV viņa vadībā varētu uzvarēt gandrīz 18 gadus ilgušo karu Afganistānā "nedēļas laikā", vienīgi tad vajadzētu nogalināt miljoniem cilvēku.

Tramps nāca klajā ar šiem izteikumiem pirms tam, kad viņš Baltajā namā tikās ar Pakistānas premjerministru Imranu Hanu, kura valsts ir ļoti svarīga miera veicināšanai Afganistānā.

"Es varu uzvarēt šo karu nedēļas laikā, es vienkārši negribu nogalināt 10 miljonus cilvēku," sacīja Tramps.

"Ja es gribētu uzvarēt šo karu, Afganistāna tiktu noslaucīta no Zemes virsas. Es negribu iet šo ceļu," teica Tramps.

Tramps sacīja, ka viņš tiecas pakāpeniski izbeigt ASV militāro klātbūtni Afganistānā, kur ASV iebruka pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem.

Trampa un Hana sarunu darba kārtības galvenais jautājums ir Afganistānā notiekošais miera process, kurā piedalās ASV amatpersonas un islāmistu grupējuma "Taleban" pārstāvji.

Intensīvas sarunas starp ASV un talibiem ir notikušas Katarā. ASV amatpersonas ir sacījušas, ka grib, lai Pakistāna izmantotu savu ietekmi Afganistānā šī procesa virzīšanai uz priekšu.

Tramps sacīja, ka viņš plāno turpināt ASV karaspēka izvešanu "ļoti lēni" un "ļoti droši".

Hans sacīja, ka grib izteikt atzinību Trampam par kara virzīšanu uz beigām, un pievienojās Trampa atzinumam, ka "pilnīgi militārs" risinājums nav variants.

Tramps pērn pārtrauca 300 miljonu ASV dolāru lielu palīdzības paketi Pakistānai, kā iemeslu minot tās nespēju pretoties ekstrēmismam savā teritorijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu