"Kaut kādi bļāvieni bija." Nogalinātā advokāta Bērziņa kaimiņi atklāj detaļas par traģiskā vakara notikumiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmdien, 22. jūlijā, tika paziņots, ka Mārupē nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš. Raidījumam "Degpunktā" vietējie iedzīvotāji atstāsta traģiskā vakara notikumus.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1972. gadā dzimušo Bērziņu paša mājās pārsteiguši laupītāji. Arī Valsts policija informējusi, ka 22. jūlija vakarā Mārupē notikusi bruņota laupīšana, kā rezultātu bojā gājusi viena persona.

Kā vēsta raidījums, pārnākot mājās, Ulda Bērziņa dzīvesbiedre pamanījusi, ka laupītāji sasējuši mājas īpašnieka 79 gadus veco māti. 

» Jaunākā informācija nogalinātā advokāta Bērziņa lietā

Valsts policijas galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins atklāj, ka laupītāji raidījuši vairākus šāvienus cietušo virzienā, lai veiksmīgu pazustu no notikuma vietas.

"Lai izvairītos no aizturēšanas un bēgtu projām, viņi izmantoja šaujamieročus, raidīja vairākus šāvienus cietušo virzienā. 1972. gadā dzimušais vīrietis tika ievainots. Viņš nekavējoties tika nogādāts slimnīcā medicīniskās palīdzības sniegšanai, bet diemžēl vīrietis mira," atklāj Andrejs Grišins.

Mārupē, kur dzīvojis nogalinātais advokāts, blakus atrodas arī vairākas kaimiņu mājas. Viņi sīkāku informāciju par notikušo nesniedz.

"Mana māsa bija šeit, viņa to redzēja, bet nekādi šāvēji, nekāda šaušana te nenotika. Bija klusums," stāsta kāda vietējā iedzīvotāja.

Lai arī šavieni neesot bijuši dzirdami, kāda kaimiņiene apgalvo, ka dzirdējusi kliedzienus.

"Kaut kādi bļāvieni nāca no tās puses. Bet vakar vai aizvakar – nepateikšu."

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, ko nozieguma laikā laupītājiem izdevies nolaupīt.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos. Grišins skaidroja, ka sods par šādu noziegumu var būt arī mūža ieslodzījums. Policija patlaban neizskata versiju par to, ka advokāts būtu nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Noziegumā izmantotais ierocis notikuma vietā nav atrasts. Ieroča veids tiks skaidrots ekspertīzē, pauda Grišins.

Grišins uzsvēra, ka šis "nenoliedzami ir ārkārtējs gadījums", piebilstot, ka šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā.

Bojāgājušā tuvinieki lūdz cienīt viņu tiesības uz privātumu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu