Eiropā sāk pastiprināties svelme. Beļģijā izsludina sarkanā līmeņa trauksmi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Trešdien 20 Eiropas valstīs spēkā sinoptiķu brīdinājums par lielu karstumu, tai skaitā Beļģijā izsludināta sarkanā līmeņa trauksme, liecina "Meteoalarm" informācija.

Sagaidāms, ka svelmainākā diena Beļģijā būs ceturtdiena, 25. jūlijs, kad termometra stabiņš ēnā var pakāpties līdz +41 grādam. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas jebkad reģistrēta Beļģijā, ir +38,8 grādi Briseles reģionā 1947. gadā.

Laika prognozes pieļauj iespēju, ka nacionālais karstuma rekords tiks pārspēts arī Nīderlandē un Luksemburgā. Tas iespējams pat Lielbritānijā un Vācijā.

Francijā, kur jau jūnijā daudzās pilsētās tika sasniegta visu laiku augstākā gaisa temperatūra un ar +46 grādiem tika labots arī valsts karstuma rekords, šonedēļ atkal vismaz 11 novērojumu stacijās pārspēts absolūtais karstuma rekords.

Lielākā svelme valsti piemeklēs ceturtdien, kad arī galvaspilsētā Parīzē termometra stabiņš ēnā var sasniegt +42 grādus, pārspējot 1947. gada 28. jūlijā reģistrētos +40,4 grādus.

Brīdinājums par karstumu spēkā arī Somijā, kur otrdien valsts galējos ziemeļos gaisa temperatūra sasniedza +30 grādus. Augstākā gaisa temperatūra Ziemeļvalstīs turpmākajās dienās gaidāma Norvēģijā un Zviedrijā, daudzviet tiks pārspēti karstuma rekordi un termometra stabiņš dažviet var pakāpties līdz +35 grādiem.

Laika prognozes liecina, ka nākamās nedēļas sākumā vēl daudzviet Eiropā būs stiprs karstums, vēlāk tas gaidāms galvenokārt Dienvideiropā.

Tikmēr Krievijas ziemeļos šīs nedēļas izskaņā ieplūdīs aukstums no Arktikas. Iespējams, vēsais gaiss vēlāk skars arī Somiju un Baltijas valstis; prognozes pagaidām ir dažādas.

» Anomālais karstums. Kāpēc eksperti ceļ trauksmi par netipisko svelmi?

Foto: Eiropā pastiprinās karstums

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu