Krievija paskaidrojusi Dienvidkorejai kāpēc ielidojusi tās gaisa telpā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Krievija informējusi Dienvidkoreju, ka tās kara lidmašīna ielidojusi Dienvidkorejas gaisa telpā iekārtas nepareizas darbības dēļ, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz prezidenta biroju.

Krievijas militārpersona otrdien informējusi Dienvidkorejas aizsardzības amatpersonu, ka Krievijas kara lidmašīna "ielidojusi rajonā, kas nebija ieplānots, iekārtas nepareizas darbības dēļ", pavēstīja Dienvidkorejas prezidenta biroja augsta ranga amatpersona.

Krievijas Aizsardzības ministrija nekavējoties sāks izmeklēšanu un spers visus nepieciešamos soļus, Dienvidkorejas pusei pavēstījusi Krievijas militārpersona, vēsta "Yonhap".

Kā vēstīts, Dienvidkoreja otrdien paziņoja, ka raidījusi brīdinājuma šāvienus uz Krievijas kara lidmašīnu, kas ielidojusi tās gaisa telpā.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka trīs Krievijas kara lidmašīnas no austrumiem ielidojušas valsts gaisa aizsardzības identifikācijas zonā, bet pēc tam viena no tām ielidojusi Dienvidkorejas teritoriālajā gaisa telpā.

Krievijas lidmašīna atstājusi Dienvidkorejas gaisa telpu, taču vēlāk atkal tajā atgriezusies, un Dienvidkorejas iznīcinātāji atkal raidījuši brīdinājuma šāvienus.

Šī ir pirmā reize, kad Krievijas lidmašīnas pārkāpušās Dienvidkorejas gaisa telpas robežu, norādījusi ministrija.

Gaisa telpa, kurā ielidojusi Krievijas lidmašīna, atrodas virs nelielu salu grupas, kas atrodas aptuveni pusceļā starp Dienvidkoreju un Japānu un uz kurām pretendē gan Seula, gan Tokija. Krievija šajās teritoriālajās domstarpībās nav iesaistīta.

Otrdien Dienvidkorejas gaisa identifikācijas zonā kopā ar Krievijas lidmašīnām ielidojušas arī divas Ķīnas kara lidmašīna.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu