VNĪ aicina izvērtēt par JRT rekonstrukciju atbildīgā būvdarbu vadītāja darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunā Rīgas teātra ēka
Jaunā Rīgas teātra ēka Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) aicina izvērtēt par Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukciju atbildīgā būvdarbu vadītāja darbību, aģentūrai LETA sacīja VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica.

Viņa gan neprecizēja personu, kuras darbību rosināts izvērtēt. VNĪ pārstāvji atzina, ka persona tiks nosaukta šodien gaidāmajā preses konferencē.

"Pamatojoties uz JRT būvniecības gaitā konstatētajiem pārkāpumiem, VNĪ vērsīsies būvniecības nozares atbildīgajās institūcijās - Latvijas Būvinženieru savienībā un Ekonomikas ministrijā - lai tās izvērtētu pilnsabiedrības "Rere Būve 1" piesaistītā atbildīgā būvdarbu vadītāja darbību, vērtējot iespējamo sertifikāta atņemšanu," sacīja Gruškevica.

VNĪ pārstāve norādīja, ka JRT pārbūvē tika konstatēti tādi pārkāpumi, kā nepienācīga projekta dokumentācijas izpēte pirms būvdarbu uzsākšanas, nepatiesu apliecinājumu sniegšana pasūtītājam, būtiski pārkāpumi darbu izpildē drošības jautājumos, kā arī nepamatotu līguma izpildes termiņu kavējumi.

"Mēs uzskatām par pienākumu vērst būvniecības nozares atbildīgo organizāciju pārstāvju uzmanību uz bezatbildīgām būvniecības praksēm. Tādēļ, pārstāvot sabiedrības intereses, lai izskaustu šādus gadījumus nākotnē, vēršamies pie būvniecībā atbildīgajām iestādēm, aicinot izvērtēt iespēju liegt šādiem speciālistiem turpināt darbu un startēt publiskajos iepirkumos," uzsvēra VNĪ valdes locekle.

Jau tika vēstīts, ka šī gada 23. jūlijā "Rere Būve" saņēma VNĪ paziņojumu par līguma izbeigšanu JRT rekonstrukcijas projektā.

"Rere Būve" valdes priekšsēdētājs Valdis Koks aģentūrai LETA sacīja, ka VNĪ līguma uzteikums ir nepamatots un uzteikuma neatsaukšanas gadījumā būvnieks vērsīsies tiesā, lai tā atzītu līguma uzteikumu par spēkā neesošu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu