Kārtējās NBA zvaigznes nedosies talkā ASV izlasei Pasaules kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Damjans Lilards
Damjans Lilards Foto: AFP/SCANPIX

ASV vīriešu basketbola izlase pirms gaidāmā Pasaules kausa treniņnometnes saņēmusi kārtējos atteikumus no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm.

Kā ziņo ESPN, no spēlēšanas izlasē atteikušies Portlendas "Trail Blazers" aizsargs Damjans Lilards un Sanantonio "Spurs" aizsargs Demars Derouzens. No sākotnējā kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem atteikušies jau astoņi basketbolisti, turklāt vairāki vēl nav devuši atbildi.

Pēdējo nedēļu laikā ASV izlasei atteikuši arī Džeimss Hārdens, Entonijs Deiviss, Ēriks Gordons, Kristians Džeimss Makolums, Tobiass Heriss, Bredlijs Bīls un šī gada drafta pirmais numurs Zaions Viljamsons.

Lielais atteikumu skaits gan nav nekas neparasts, piemēram iepriekšējā Pasaules kausā, kas notika 2014.gadā, spēlēja 11 ASV basketbolisti, kuri nebija izlases sastāvā Londonas 2012.gada olimpiskajās spēlēs.

ASV valstsvienībai ir gana plašas rezerves, un kā tuvākie papildinājumi tiek minēti Markuss Smārts, Džeilens Brauns, D'Endželo Rasels un Džūliuss Rendls.

ASV izlase treniņnometni uzsāks 5.augustā, bet pirms Pasaules kausa aizvadīs pārbaudes mačus ar Spāniju, Austrāliju un Kanādu.

Amerikāņi Pasaules kausa apakšgrupā cīnīsies ar Čehiju, Turciju un Japānu. 2019.gada Pasaules kauss basketbolā vīriešiem notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim, tajā piedaloties planētas 32 spēcīgākajām izlasēm

ASV izlase ir pieckārtēja planētas čempione, Pasaules kausa izcīņā triumfējot arī iepriekšējos divos finālturnīros. Kopš 2006.gada amerikāņi zaudējuši tikai vienā no 89 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu