WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Šī gada WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu naudas balvu profesionālajā tenisā.

Oktobra un novembra mijā Šeņdžeņā gaidāmajā turnīrā uzvarētāja var saņemt līdz pat 4 725 000 ASV dolāru (aptuveni 4 237 000 eiro), ar nosacījumu ja viņa uzvarēs arī visās trīs apakšgrupu spēlēs.

Ja čempione pirms tam apakšgrupā piedzīvos vienu vai divus zaudējumus, balva būs mazāka, bet tā tik un tā pārsniegs četrus miljonus ASV dolāru. Kopš 2003.gada, kad "WTA Finals" pirmajā fāzē ir grupu turnīrs, turnīru bez zaudējumiem noslēgušas astoņas tenisistes.

Pērn ATP sezonas fināla uzvarētājam, turnīru noslēdzot bez zaudējumiem, naudas balva bija paredzēta 2,71 miljons ASV dolāru.

Uzvarētāja saņems lielāku naudas balvu nekā "Grand Slam" turnīru čempioni un čempiones. "Grand Slam" uzvarētāju naudas balvas ir no 2,65 līdz 3,85 miljoniem ASV dolāru.

Salīdzinoši, šogad Pasaules kausā futbolā triumfējusī ASV sieviešu izlase naudas balvā saņēma četrus miljonus dolāru. Tāpat četrus miljonus dolāru saņēma Pasaules kausā kriketā uzvarējusī Anglijas izlase. Tikmēr "Masters" golfa turnīra uzvarētājs Taigers Vudss saņēma 2,07 miljonus dolāru, bet "US Open" dāmu golfa sacensību čempionei pienācās viens miljons dolāru, kamēr šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions mājās aizbrauks ar pusmiljonu eiro.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots un tas sasniegs 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitēs Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā. Turnīra ģenerālsponsors ir skaistumkopšanas līdzekļu ražotājs "Shiseido".

"WTA Finals" piedalīsies astoņas sezonas labākās tenisistes. No Latvijas vadošajām tenisistēm Anastasija Sevastova sezonas rangā ieņem 29.vietu, kamēr Aļona Ostapenko ir 82.pozīcijā.

Aizpērn Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu