Pavļuts: Krīzes nav un valdība strādā stabili (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau iepriekš bija paredzams, ka piecu partiju koalīcija brīžiem būs sarežģītāk vadāma, un samezglojumu brīžos svarīga ir Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iesaistīšanās situācijas risināšanā, pauda "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Tā politiķis cita starpā komentēja izveidojušos situāciju, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) iebilstot pret to, kādā veidā tika virzīts jautājums par Normunda Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu Valsts drošības dienesta vadītāja amatā.

Vaicāts par to, vai situācija vērtējama kā krīze valdībā vai citādāk, Pavļuts norādīja, ka krīzes nav un ka valdība strādā stabili. Politiķis atzina, ka brīžiem situācija ir saspringtāka, kas ir normāli pie piecām partijām ar dažādiem uzstādījumiem un ar atšķirīgo ātrumu solījumu izpildē.

AP līdzpriekšsēdētājs norādīja, ka, lai gan "valdību var jau šūpot", ja kāds no tā saskata labumu, tomēr politiķis neredz problēmas ar valdības stabilitāti, jo nav atbildēts uz jautājumu, ko likt pašreizējā Ministru kabineta vietā.

Kamēr šāda atbilde nav sniegta, minējumi par iespējamu valdības nestabilitāti vērtējamas kā "bezmērķīgas" runas "tukšā ētera aizpildīšanai".

Politiķis norādīja, ka arī būtiskas reitinga izmaiņas rada spriedzi. Taču Kariņš jau ir parādījis, ka spēj rast nepieciešamās atbildes, piemēram, atrisinot iepriekš problemātisko "Latvenergo" tā dēvētās pagaidu padomes iecelšanas lietu, skaidroja deputāts.

Pavļuts norādīja, ka svarīgi ir, lai samezglojumu situācijās premjers būtu klātesošs, un politiķis pozitīvi vērtē Kariņa spējas risināt nepieciešamos jautājumos. AP līderis atzina, ka budžeta veidošanas laikā var veidoties domstarpības, ņemot vērā, ka būs diskusijas par nodokļu izmaiņām, kurām reformām novirzīt līdzekļus, sabiedrisko mediju finansējumu un citiem jautājumiem.

Kā ziņots, JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pēc JKP Saeimas frakcijas un Kariņa tikšanās pauda, ka arī turpmāk JKP būs domstarpības ar koalīcijas partneriem.

Pēc viņa paustā, koalīcijas partijām katru dienu būšot pārbaudījumi. Bordāns par vienu no turpmākajiem pārbaudījumiem minēja partijas biedres, izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) aicinājumu neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes rektora amatā.

Tikmēr Kariņš norādīja, ka viņš vada piecu partiju koalīciju, kura sešos mēnešos pakāpeniski mācoties cita ar citu strādāt. Darbs, pēc Kariņa paustā, neiztiek bez grūtībām, tomēr svarīgi, kā šīs grūtības tiek pārvarētas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu