Šausminošā video iemūžināts lidmašīnas kokpitā notiekošais mirkli pirms avārijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šonedēļ publicēts traģisks video - pēdējie mirkļi lidmašīnas kokpitā pirms tās avārijas Mikronēzijā, vēsta "Business Insider". 

Ar telefonu uzņemtajā video redzams, kā piloti izmanto kokpita kontroles sviras, kad lidmašīnas brīdinājuma sistēma ziņo, ka viņi atrodas pārāk tuvu zemei.

"Mēs esam pārāk zemu!", izsaucies viens pilots. Mirkli vēlāk lidmašīna ietriecās ūdenī un video beidzas.

"Boeing 737" lidmašīna, kas piederēja Papua-Jaungvinejas nacionālajai lidsabiedrībai, bija ceļā uz Čūkas lidostu Mikronēzijā. Sliktās redzamības dēļ piloti bija spiesti paļauties uz lidmašīnas mērinstrumentiem, un piezemējās ūdenī nepilnu puskilometru no skrejceļa.

Papua-Jaungvinejas nacionālās aviosabiedrības "Air Niugini" lidmašīna avarēja pagājušā gada septembrī, un katastrofā gāja bojā viens cilvēks.

Tika izglābti 34 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Mirušo pasažieri izdevās atrast pēc trim dienām, un izmeklēšanā konstatēts, ka viņš nebija piesprādzējies un gājis bojā no galvas traumas.

Lidmašīnas avārijas izmeklētāju publiskotajā ziņojumā sacīts, ka piloti neesot ņēmuši vērā brīdinājumus, ka atrodas pārāk tuvu zemei. Pilotu vārdi netiek atklāti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu