"Liepāja" pirmajā minūtē ielaiž vārtus un piekāpjas "Norrkoping" futbolistiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" futbolisti
"Liepājas" futbolisti Foto: Mārtiņš Sīlis

"Liepāja" ceturtdien Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās "Norrkoping".

Atbildes spēle notiks 1.augustā Liepājā, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot nākamajā kārtā.

Salīdzinot ar maču Minskā, laukumā pēc potītes traumas izārstēšanas bija atgriezies Jānis Ikaunieks, tomēr spēles favorīte bija pagājušās sezonas Zviedrijas vicečempione un trīspadsmitkārtējā valsts čempione "Norrkoping".

Vēl spēle īsti nebija sākusies, kad mājinieki panāca 1:0 savā labā. Pēc tālas piespēles pa labo malu Kristofers Nīmans piespēlēja pa uz soda laukuma stūri Aleksandram Fransonam, kurš bumbu tālāk pāradresēja soda laukuma centrā Kallem Holmberjam. Holmerjs vēl tālāk pa kreisi ieraudzīja nepiesegto Sīmonu Ternu, kuram atlika vien to raidīt vārtos.

Pēc vārtu zaudējuma "Liepājas" futbolisti lielāko daļu puslaika pavadīja mājinieku laukuma pusē, bīstamākos momentus radot pēc 29 grādu karstuma dēļ puslaika vidū sarīkotās pauzītes. Divi stūra sitieni pēc kārtas Amansio Fortesa izpildījumā vārtu gūšanas situācijas pie Īsaka Petešona vārtiem neizraisīja, bet 28.minūtē tikai Petešona reakcija glāba mājiniekus pēc Mārtiņa Ķigura sitiena pa zemi, neieejot soda laukumā.

Mājinieki atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, izmantojot piespēles brīvajās zonās. Šajos uzbrukumos īpaši redzams bija Nīmans. Vienreiz Nīmans izgājienā viens pret vienu sita pāri ne tikai viesu vārtsargam Valentīnam Raļkevičam, bet arī vārtiem. Otrreiz Raļkevičs bumbu "nozvejoja" jau no Nīmana kājas.

Jau pirmajā puslaikā zviedri lieki neceremonējās, pārkāpjot noteikumus, ja tas bija vajadzīgs, bet otrā puslaika sākumā tas notika arvien biežāk. Visbiežāk cieta tehniskais Fortess, bet 52.minūtē Nīmans "nopļāva" Sedinu Keitā, pelnīti ieraugot savā priekšā dzelteno "plāksteri. Tikmēr Keitā ar lielām grūtībām pameta laukumu komandas biedru pavadībā. Vēlāk Keitā tomēr atgriezās laukumā

Sacenšoties par spēles redzamākā futbolista godu, mājinieku aizsardzību turpināja terorizēt kustīgais Fortess, bet zviedru kluba rindās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, pārkāpjot noteikumus, izcēlās Nīmans. Tieši viņa bīstamu raidījumu ar galvu 57.minūtē atvairīja Raļkevičs.

72. minūtē laukumu pameta Ričards Fraidejs, laukumā nākot moldāvam Danam Spotaru, bet mājiniekiem Fransona vietā laukumā devās melnkalnietis Seads Hakšabanovičs.

Ar maiņu mājinieku treneris Jenss Gustafsons uzminēja. 80. minūtē saņēmis piespēli laukuma kreisajā pusē, Hakšabanovičs izvairījās no Leonela Strumias, pietuvojās soda laukumam un neatvairāmi sita vārtu kreisajā augšējā stūrī - 2:0.

Zviedri uzbruka arvien bīstamāk, un to nemainīja arī spēlētāju maiņas, 81.minūtē Ķigura vietā laukumā dodoties Kristianam Toresam un piecas minūtes vēlāk zviedriem veicot dubultmaiņu.

Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā "Liepāja" pārspēja Minskas "Dinamo", pēc 1:1 savā laukumā uzvarot viesos ar 2:1. Zviedrijas klubs pārvarēja Īrijas "Patrick's Athletic" barjeru, pēc panākuma viesos ar 2:0 ar 2:1 svinot uzvaru arī savā laukumā.

Pērn "Liepājas" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas kluba Gēteborgas "Hacken" pārākumu.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu