Ģirģens komentē pakaļdzīšanos: Šādi gadījumi, paldies dievam, ir retums (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Komentējot trešdienas, 24. jūlija, vakarā notikušo pakaļdzīšanos, kuras laikā cietuši trīs policisti, bet bēglis tika sašauts, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzskata, ka policija rīkojās profesionāli. 

Intervijā "Rīga TV24" raidījumā "Dienas personība" ministrs norādīja, ka jau Rīgā tika izveidoti automašīnu šķēršļi, lai pārtvertu pārkāpēju, taču viņš taranēja policijas auto un viņam bija iespēja izbraukt uz šosejas. 

"Ātrums bija diezgan liels - no 180 līdz 200 kilometriem stundā. Policija noziedznieku panāca un centās to apturēt, pirms viņš nonāk līdz apdzīvotai vietai."

Ģirģens atgādināja, ka, diemžēl, pārkāpējs nepakļāvās policijas rīkojumiem, neievēroja brīdinājuma šāvienus un taranēja policijas motociklistu, kuram ir pleca trauma, vaļējs kājas lūzums,un veikta operācija. Ģirģens izteica cerību, ka policijas darbinieks nezaudēs kāju.

Dažādi miesas bojājumi izdarīti arī diviem pašvaldības policistiem, kā arī Valsts policijas darbiniekam ir grieztas brūces rokā, kas gūtas, aizturot pārkāpēju.

Tāpat Ģirģens atzina, ka Latvijā "šādi gadījumi, paldies dievam, ir retums, salīdzinot ar, piemēram, ASV, kur līdzīgas situācijas ir ierastas."

 Ģirģens uzsvēra, ja iedzīvotāji redz, ka notiek pakaļdzīšanās un dienesta ieroča pielietošana, šīm vietām nevajadzētu tuvoties.

Ieroča pielietošana pret pārkāpēju var notikt tikai tad, ja persona taranē policistu vai apdraud viņu dzīvības. Tas ir pēdējais līdzeklis.

Kā ziņots, trešdien ap plkst. 19 Rīgā, Maskavas un Turgeņeva ielu apkaimē, kādas "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās VP prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. VP sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies VP prasībām, turpinājis vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijā stāstīja, ka bēgošais autovadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi. Turpmākās bēgšanas laikā bēglis ar "Audi" apskādējis vēl vairākus transporta līdzekļus, tostarp policijas transportu.

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju,tika piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP). Kā novēroja aģentūra LETA, pakaļdzīšanās laikā Maskavas ielā viena Rīgas pašvaldības policijas ekipāža avarēja. Pakaļdzīšanās laikā avarējušajā RPP ekipāžā cietuši divi pašvaldības policijas darbinieki, kuri tika hospitalizēti.

Pakaļdzīšanās turpinājās līdz Ogrei, kur, lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietoja šaujamieročus.

Pēc bēgļa aizturēšanas tika konstatēts, ka likumpārkāpējs ir ticis sašauts. Persona tika nogādāta medicīnas iestādē palīdzības sniegšanai. 

Policija ir noskaidrojusi bēgļa personību - tas ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš bijis meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu