Točs: Mums ir vieglāk spēlēt pret spēcīgākiem pretiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Točs (no kreisās) un Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs (no kreisās) un Mārtiņš Pļaviņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš labāk jūtas, spēlējot pret spēcīgākiem pretiniekiem, bet favorītu lomā sāk par daudz domāt, sarunā ar aģentūru LETA pauda Točs.

Šī brīža Latvijas pirmais pāris pasaules rangā Točs un Plaviņš aizvadītās nedēļas nogali atceras ar dalītām jūtām. Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā Ešpiņu izdevās izcīnīt pirmo medaļu šosezon, ierindojoties trešajā vietā, taču spēlē par bronzu Pļaviņš savainoja potīti.

Točs skaidroja, kāpēc un kā panākums gūts tieši šobrīd: "Jo tu vairāk vārties tajā sabiedrībā, jo labāks kļūsti arī pats. Ir tāpat kritumi un kāpumi, un galvenais ir nenolaisties zem sava vidējā snieguma. Lai spēlētu tā, kā tas mums izdevās turnīrā Ešpiņu, vienmēr nedaudz pietrūkst. Līdz ceturtdaļfinālam tiekam, ir tikai viena spēle līdz pusfinālam, bet slieksnim pāri netiekam. Un pretiniekos ir ne tik stipra komanda, cik mēs paši saburamies savā meistarībā. Tas gan vairāk attiecināms uz mani."

Abi Latvijas sportisti sākumā pārāk optimistiski noskaņoti nebija arī pirms posma Portugālē: "Pēdējā turnīrā atradām panākumu atslēgu, spēlējot brīvi un atraisīti. Sākumā nedomājām, ka šis būs mūsu turnīrs, jo bija diezgan vējains un pretinieki bija spēcīgi. Tomēr spēlējām spēli pēc spēles, uzvarot diezgan vienkārši. Pēc mača runājām, ka vai nu paši ļoti labi nospēlējām, vai viņi - slikti. Vienīgā sliktā spēle sanāca pusfinālā. Bija arī uztraukums, jo zinājām, ka viņi ir uzvarami. Tā bija lielākā problēma, jo mums ir vieglāk spēlēt pret spēcīgāku pretinieku."

Točs, kurš pārī ar Pļaviņu aizvada vien otro sezonu, dueta progresā uzsver visu sastāvdaļu nozīmi: "Panākumi ir komandas darbs. Visu pārsvarā nosaka galva. Ja visu laiku strādā, trenējies, uzturi sevi formā, ievēro disciplīnu, kaut kad rezultātam ir jābūt. Ja tu kaut ko ziedo, kompensācijai ir jābūt."

Atalgojums par darbu bija jāgaida ilgi. "No pagājušā gada sākuma pie medaļām nebijām tikuši, lai gan nebija slikti turnīri. Visu laiku bišķi pietrūka. Tagad arī nav eiforija, bet kaut kas labs ir padarīts, un tas ir izveidojies taustāma metāla formā," Točs ar gandarījumu atceras iepriekšējo nedēļu.

Tagad volejbolistam atliek vien gaidīt jaunumus no ārstu nometnes, kuru aprūpē nonācis komandas biedrs Pļaviņš. Par bezdarbību Točs nesūdzas: "Vakar biju ar ģimeni uz vienu dienu aizbraucis atpūsties uz SPA, atslēgt galvu, paēst un pagulēt pirtī. Ceturtdien jau sākšu strādāt pie fiziskās sagatavotības svaru zālē un ar meitenēm (Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku) smiltīs trenēšu gan cēlienu, gan visu pārējo. Varu trenēties arī viens pats. Man pietiks, pie kā strādāt."

Dueta mērķis ir spēlēt jau nākamnedēļ Pasaules tūres piecu zvaigžņu turnīrā Vīnē, taču tas būs atkarīgs no veselības jomas speciālistu verdikta. Arī Točs atlikušajai sezonas daļai piesauc stipras veselības nepieciešamību, kas būs īpaši svarīgi olimpiskajā gadā. Viņš cer, ka sezonas otrajā pusē izdosies noturēt savu vidējo sniegumu un pa reizītei "izšaut".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu