Pirms 34 gadiem meklēšanā iesaistījās pat Ronalds Reigans. Kolorādo notekūdeņu caurulē atrod bezvēsts pazudušas meitenes mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2018. gada decembrī Džonelles vecāku advokāte Kolorādo izliek paziņojumus par bezvēsts pazudušās Džonelli kopš 1984. gada.
2018. gada decembrī Džonelles vecāku advokāte Kolorādo izliek paziņojumus par bezvēsts pazudušās Džonelli kopš 1984. gada. Foto: AP/ Joe Moylan

1984. gadā Veldas apgabalā, Kolorādo, pazudušās 12 gadus vecas meitenes mirstīgās atliekas ir atgūtas un identificētas, ceturtdien, 25. jūlijā, paziņoja varasiestādes, vēsta raidsabiedrība CNN.

Veicot rakšanas darbus cauruļvadam, strādnieki otrdien, 23. jūlijā, atklāja kermeņa paliekas, sacīja policijas inspektors Džo Timkovičs. Tie pieder Džonellei Metjūzai, balstoties uz notikuma vietā atrastajiem pierādījumiem un izmeklēšanu.

Džonelle bezvēsts pazuda 1984. gada 20. decembrī. Viņai šogad būtu 47 gadi, ja meitene būtu izdzīvojusi.

Viņa pēdējo reizi tika redzēta vecāku mājās ap plkst. 20 pēc vietējā laika. Džonelli ap šo laiku atveda mājās viņas draudzenes tēvs ar draudzeni automobilī, kad meitenēm bija beidzies kora koncerts skolā. Kad viņas vecāki atgriezās mājās, pulkstenis bija ap 22, priekšnama durvis bija vaļā, Džonelles kurpes mētājās pie krēsla un zeķubikses aizmestas aiz dīvāna.

1984. gada preses publikācijās minēts, ka policija aktīvi iesaistījusies Metjūzas meklēšanā, piesaistot pat neatkarīgu izmeklētāju komandu.

1985. gada martā prezidents Ronalds Reigans lūdza laikrakstu izdevējiem publiskot pazudušu bērnu gadījumus. Reigans pieminēja arī Džonelles pazušanu.

"Vecāki sauca pēc palīdzības man adresētās vēstulēs. Džonelle Metjūza būtu pagājušajā mēnesī svinējusi laimīgu 13. dzimšanas dienu kopā ar savu ģimeni," vēstuli sācis Reigans.

"Šādas vēstules mūs dziļi aizkustina, un mēs esam centušies darīt visu iespējamo, lai palīdzētu. Pagājušā gada jūnijā mēs atvērām Pazudušo un izmantoto bērnu valsts centru, kas vada bezmaksas karsto tālruni un sniedz arī citu palīdzību. Bet vairāk neko prezidents nevar darīt, tāpēc šodien es gribētu lūgt jūsu palīdzību," norādīts vēstulē presei no tā laika prezidenta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu