Karognesēja Dolgiļeviča izcīna 5.vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Una Dolgiļeviča.
Una Dolgiļeviča. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas jaunā džudiste Una Dolgiļeviča piektdien Baku izcīnīja piekto vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādes sacensībās.

Dolgiļeviča startēja svara kategorijā līdz 70 kilogramiem un no pirmās kārtas bija brīva. Otrajā viņā pārspēja Turcijas sportisti Hatisu Vadermiru, bet ceturtdaļfinālā tika piedzīvots zaudējums itālietei Karolīnai Menguči. Itāliete spēja kvalificēties pusfinālam, tādēļ latviete sacensības varēja turpināt gandarījuma turnīrā, kur otrajā kārtā pārspēta Džesika Fortnere no Austrijas.

Soli pirms cīņas par bronzu latviete tika galā ar Krievijas cīkstoni Jeļizavetu Postņikovu, bet medaļu cīņā atzina vācietes Annas Montas Olekas pārākumu. Līdz ar to Latvijas delegācijas karognesēja atklāšanas ceremonijā Dolgiļeviča džudo turnīru noslēdza dalītā piektā vietā.

Savukārt svarā virs 70 kilogramiem Kristiāna Babija zaudēja pirmajā kārtā, bet līdz 81 kilogramam Maksims Duinovs zaudēja pirmajā kārtā un pēc tam apstājās gandarījuma turnīra pirmajā duelī. Vēl svarā līdz 90 kilogramiem Aleksandrs Špika zaudēja pirmajā cīņā, bet virs 90 kilogramiem Aleksijs Ivaščenko zaudēja pirmajā duelī un pēc tam nepārvarēja gandarījuma turnīra pirmo kārtu.

Divas sestās vietas izcīnīja pašmāju vieglatlēti - Dmitrijs Ļašenko 400 metru barjerskrējienā ar 53,20 sekundēm un Ieva Annija Stepiņa šķēpa mešanā ar 48,38 metriem.

Savukārt peldbaseinā Kristaps Miķelsons 400 metros kompleksajā peldējumā finišēja pēc četrām minūtēm un 47,68 sekundēm, kas deva 29.vietu 32 sportistu konkurencē.

Latvija šajā olimpiādē tikusi pie vienas medaļas, bronzu izcīnot grieķu-romiešu stila cīkstonim Kasparam Bondarenko.

15.Eiropas Jaunatnes olimpiāde noslēgsies sestdien. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbauda 14 līdz 18 gadus jauni sportisti no 50 Eiropas valstīm.

Eiropas jaunatnes Olimpiāde notiek katru otro gadu, un šoreiz labākos jaunos sportistus no visa kontinenta uzņem Baku pilsēta, kur pirms četriem gadiem risinājās pirmās Eiropas spēles pieaugušajiem. Latvija šajā jauniešu sporta festivālā būs pārstāvēta ar 34 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no desmit Jaunatnes olimpiskā festivāla sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem.

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, cīņā un riteņbraukšanā, šoreiz nepiedaloties nevienā no komandu sporta spēlēm.

Kā ierasts, lielākā pārstāvniecība Latvijai būs vieglatlētikā, kur startēs 11 sportisti. Džudo sacensībās pārstāvēti astoņi jaunie talanti, riteņbraukšanā un cīņā sacenšas attiecīgi seši un trīs sportisti, bet pa diviem atlētiem no Latvijas piedalās vingrošanas, peldēšanas un tenisa sacensībās.

Jaunos olimpiešus Baku pavada un padomus sniedz 15 treneri, bet sacensības tiesā arī trīs starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, kuri vērtēs vingrošanas un cīņas sacensības.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļas.

Šajās sacensībās pirmo olimpisko pieredzi guvuši vairāki Latvijā labi zināmi sportisti - vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižajeva (2005), Laura Ikauniece (2009), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Aļona Ostapenko (2011).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu