Aizturēti pirmie "Positivus" festivālā narkotikas lietojušie apmeklētāji (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts policija (VP) Salacgrīvā festivāla "Positivus" laikā sākusi vairākas administratīvās lietvedības par narkotiku lietošanu un vienu kriminālprocesu par narkotiku glabāšanu, aģentūra LETA noskaidroja VP.

VP pārstāve Simona Grāvīte pastāstīja, ka kopumā festivāla pirmā diena aizritējusi bez būtiskiem starpgadījumiem.

Policija gan sākusi divas administratīvās lietvedības, jo likumsargiem radušās aizdomās par narkotiku lietošanu. Tāpat viens kriminālprocess sākts par narkotiku glabāšanu.

Policija arī aizturējusi četrus festivāla apmeklētājus par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Foto: Aizvadīta pašmāju lielākā mūzikas festivāla "Positivus" pirmā diena

Policija arī šodien pastiprināti uzraudzīs satiksmes drošību un to vai apmeklētāji nelieto narkotikas. Ņemot vērā, ka šodien uz festivālu ieradīsies vēl vairāk cilvēku policija iesaka rēķināties ar iespējamām neērtībām un sastrēgumiem. Vakar būtiski satiksmes negadījumi Salacgrīvas apkaimē nav konstatēti.

Valsts policija aicina festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policistiem. Policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotikas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie policijas kinologi.

Valsts policija aicina festivāla apmeklētājus parūpēties arī par mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši policija aicina uz pasākumu neņemt vērtīgas lietas.

No piektdienas, 26. jūnija, Salacgrīvā norisinās festivāls "Positivus", kur kā galvenie mākslinieki uz festivāla lielajām skatuvēm uzstāsies grupas "Disclosure", "The 1975", "Underworld" un "Royal Blood".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu