NMPD noliedz, ka būtu kavējušies ierasties Zolitūdes traģiskās autoavārijas vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pirmdien, 22. jūlijā, Rīgā, Zolitūdē, tirdzniecības vietas stāvlaukumā kāda automašīna uzbrauca gājējam, kurš no gūtajām traumām negadījuma vietā mira. Aculiecinieki ziņojuši, ka cietušo būtu bijis iespējams glābt, taču tas nav izdevies "ātrās palīdzības" kavēšanās dēļ. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) pārstāvji tam nepiekrīt, ziņo raidījums "Degpunktā". 

NMPD apgalvojumus par kavēšanos atspēko, sakot, ka veikta iekšējā pārbaude un aculiecinieku stāstītais ir krietni pārspīlēts. Laika zudums esot skaidrojams ar šoka stāvokli un patiesais gaidīšanas laiks esot bijis krietni īsāks un atbildis visiem noteikumiem.

"Mēs saņēmām izsaukumu uz minēto ceļu satiksmes negadījumu un 11 minūšu laikā no izsaukuma saņemšanas brīža mūsu brigāde jau bija notikuma vietā. Tā kā sākotnēji ienāca informācija par ļoti smagu ceļu satiksmes negadījumu, dispečeru centrs uz notikuma vietu automātiski nosūtīja otru brigādi ar reanimācijas ārstu. Šī brigāde ieradās vēl divas minūtes pēc pirmās brigādes," norāda NMPD pārstāve Ilze Bukša.

» "Sieva sēdēja un bļāva histēriski." Zolitūdē nāvīgi sabrauktais vīrietis izglābis jauniešus no nekontrolējamā spēkrata

Traģiskā negadījuma izmeklēšanā, ko veic policisti, pagaidām vēl ir daudz neskaidrību. Likumsargi no komentāriem izvairās un nesniedz nekādu detalizētu informāciju. Šobrīd zināms tikai tas, kā avarējušai automašīnai nozīmēta tehniskā stāvokļa ekspertīze.

Jau ziņots, ka 22. jūlijā Zolitūdē, kāda stāvlaukuma teritorijā parādījusies vieglā automašīna, kas ar kaucošām riepām un nepamatoti lielu ātrumu traukusies uz priekšu.

Pēc pārdesmit metriem automašīna uztriekusies apmalei, nonesusi savā ceļā dekoratīvo betona puķu podu un uzbraukusi virsū kādam 59 gadus vecam vīrietim, kurš tobrīd kopā ar sievu gāja uz tirdzniecības centru.

» Foto: Smagā avārijā Igaunijā cietuši 26 cilvēki

Sieviete, izvairoties no trieciena, palēca malā, taču viņas dzīvesbiedrs nonāca zem automašīnas riteņiem. Pēc sadursmes ar gājēju turpināja braukt, taranēja kādu soliņu un apstājās tikai tad, kad ietriecās kāda privātīpašuma šķūnī. Spēkratu vadījusi kāda 76 gadus veca sieviete.

Par notikušo pret šoferi ir ierosināta krimināllieta. Sods par šādu pārkāpumu ir bargs - brīvības atņemšana uz laiku līdz pat 10 gadiem, taču, ja izmeklēšanas gaitā atklāsies, ka šofere pie stūres bijusi kādu apreibinošu vielu ietekmē, tad viņai draudēs cietumsods no trim līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu