Trīssoļlēcējam Hedakovam 6.vieta Eiropas Jaunatnes olimpiādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edvīns Hadakovs.
Edvīns Hadakovs. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja / LOK

Latvijas jaunais trīssoļlēcējs Edvīns Hedakovs sestdien izcīnīja sesto vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādes sacensībās, kas šogad norisinās Baku, tikmēr pašmāju sportistiem dalība šajās sacensībās ir noslēgusies.

Hedakovs savu labāko rezultātu finālsacensībās uzrādīja otrajā mēģinājumā, kad aizlēca 14,84 metrus tālu. Trešais mēģinājums nebija veiksmīgs, ceturtajā viņš aizlēca par metru tuvāk, bet piektajā atkal palika bez rezultāta. Sestajā piegājienā izdevās pietuvoties jau uzrādītajam rezultātam, tomēr iepriekš sasniegtais palika nepārspēts, ieņemot sesto vietu 13 dalībnieku konkurencē.

Par uzvarētāju šajā disciplīnā kļuva kiprietis Grigoris Nikolau, aizlecot 15,45 metrus tālu. Otrais ar 15,38 metriem bija Krievijas sportists Vladislavs Aleksandrins, bet uz zemākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Simons Gohs ar rezultātu 15,33 metri.

1500 metru skrējiena finālā 11.vietu izcīnīja Kamilla Vanadziņa, kura distanci veica četrās minūtēs un 37,82 sekundēs. Pirmo vietu izcīnīja Ante Pfellere no Vācijas, kura finišēja pēc četrām minūtēm un 28,89 sekundēm, par nepilnu sekundi apsteidzot rumānieti Talidu Sfargiju. Mireja Arnedeiljo no Spānijas ieņēma trešo vietu, distancē pavadot četras minūtes un 30,16 sekundes.

Sestdien ir sacensību pēdējā diena, bet līdz ar Latvijas vieglatlētu startiem, pašmāju sportisti var posties mājupceļam, jo nevienam latvietim starti šajās sacensībās vairs nav paredzēti.

Latvija šajā olimpiādē tika pie vienas medaļas, bronzu izcīnot grieķu-romiešu stila cīkstonim Kasparam Bondarenko, tikmēr džudo cīkstone Una Dolgiļeviča piektdien izcīnīja augsto piekto vietu.

Lielākā pārstāvniecība Latvijas komandai bija vieglatlētikā, kur startēja 11 sportisti. Džudo sacensībās bija pārstāvēti astoņi jaunie talanti, riteņbraukšanā un cīņā sacentās attiecīgi seši un trīs sportisti, bet pa diviem atlētiem no Latvijas piedalījās vingrošanas, peldēšanas un tenisa sacensībās.

Jaunos olimpiešus Baku pavadīja un padomus sniedza 15 treneri, bet sacensības tiesāja arī trīs starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, kuri vērtēja vingrošanas un cīņas sacensības.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļas.

Šajās sacensībās pirmo olimpisko pieredzi guvuši vairāki Latvijā labi zināmi sportisti - vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižajeva (2005), Laura Ikauniece (2009), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Aļona Ostapenko (2011).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu