Ostapenko spēlēs Jūrmalas turnīra dubultspēļu finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Arī Latvijas tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien kvalificējās Jūrmalas WTA "Interational" turnīra finālam, tomēr atšķirībā no Anastasijas Sevastovas, gados jaunākā latviete spēlēs šo sacensību dubultspēļu finālā.

Turnīra pirmais pāris Ostapenko un Gaļina Voskobojeva pusfinālā ar 7-6 (7:1), 6-2 pārspēja Irinu Mariju Baru no Rumānijas un slovēnieti Dalilu Jakupoviču.

Pirmais sets Latvijas/Kazahstānas duetam bija liels pārbaudījums, jo jau pirmajā geimā tika zaudēta sava serve, ko gan izdevās atspēlēt nedaudz vēlāk, panākot 2-2. Tālākajos četros geimos abi pāri prata nosargāt savas serves, bet devītajā un desmitajā geimā abi pāri pa reizei viens otru nobreikoja, lai arī sacensību pirmais numurs pirmo setu jau varēja noslēgt ar 6-4. Līdz ar neizmantoto iespēju, spēli nācās turpināt taibreikā, kurā pretinieces izskatījās bezspēcīgas, Latvijas/Kazahstānas duetam taibreikā svinot uzvaru ar 7:1.

Otrajā setā Ostapenko ar pārinieci izskatījās krietni pārliecinošāk un visai regulāri precīzi uzbruka tīkla tuvumā. Trešajā geimā izdevās piespiest Barai un Jakupovičai vairākkārt kļūdīties, kas deva nelielu pārsvaru 2-1, bet pretinieces uzreiz atbildēja ar to pašu. Šāda rīcība neapmierināja Ostapenko un Voskobojevu, kuras ar lielisku aizsardzību panāca 3-2, bet vēlāk guva uzvaru pie savas serves panākot 4-2. Septītajā geimā pretinieces nespēja tikt pie punktiem un Ostapenko ar pārinieci panāca 40:0, ko brīdi vēlāk pārvērta par 5-2. Tāpat sportistes turpināja arī astotajā geimā, kas izrādījās arī pēdējais. Jakupoviča pie 40:0 ar spēcīgu servi bija precīza, abām svinot uzvaru ar 6-2.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 180 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Finālā abām tenisistēm būs jācīnās pret Šāronu Fičmani no Kanādas un Ninu Stojanoviču no Serbijas.

Pirmajā kārtā Latvijas un Kazahstānas duets ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār latvieti Diānu Marcinkēviču un Vivianu Heiseni no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā droši ar 6-4, 6-2 pārspēja Krievijas duetu Anastasiju Potapovu/Janu Sizikovu.

Ostapenko šosezon sasniegusi piecus dubultspēļu pusfinālus, bet finālā, neskaitot Vimbldonas jauktās dubultspēles, viņa piedalīsies pirmo reizi.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnās par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu