Jūnija vētras nodarītās sekas Tukumā: Ģimene jau vairāk nekā mēnesi dzīvo namā bez jumta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vēja norautais jumts Tukumā
Foto: Vēja norautais jumts Tukumā Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Tukumniece Ināra, kas dzīvo Kuldīgas ielā 65, uz savas mājas bēniņiem katru dienu iet kā uz darbu, jo nama apsaimniekotājs nav spējīgs savest kārtībā jumta segumu, kas tika bojāts 11. jūnijā – stiprās vētras rezultātā. "Kad notiek nelaime, ažiotāža ir liela un palīgu daudz, bet – kad emocijas norimst, par nelaimes skartajiem visi aizmirst," tā par savu situāciju saka tukumnieki raidījumam "Degpunktā".

Foto: Vēja norautais jumts Tukumā

Sajūta būt nepasargātai no lietus vai kāda negaisa nepamet Ināru un viņas ģimeni jau nepilnus divus mēnešus.

Vel jūnijā, kad vētra apskādēja jumta konstrukciju, nama pārvaldnieks bijis simboliski noklājis bēniņu grīdu ar ūdensizturīgu plēvi un teicis namā dzīvojošiem, ka ir nedaudz jāpagaida.

Iemītnieki gaidījuši un cerējuši, ka tuvākajā laikā problēma atrisināsies, taču nekas neesot mainījies, arī nama pārvaldnieks sācis izvairīties no sarunām, norāda raidījums.

Iedzīvotāja stāsta, ka vienīgais, kas izdarīts iedzīvotāju labā, esot iegādātais un uzstādītais ūdens sūknis. Taču sieviete piebilst, kā sūkņa efektivitāte esot niecīgi maza, jo viss bēniņos satekošais ūdens tik un tā ar rokām jāsasmeļ vienā spainī, atklāj raidījums.

No mitruma, kas krājas bēniņos, ciešot arī Ināras dzīvoklis. Uz mitekļa sienām parādoties plankumi un pelējums. Kundzes ģimenē ir mazgadīgi bērni, un sieviete uzskata, ka tie tiek apdraudēti.

» Foto un video reportāža: Apokaliptiski skati no vētras skartā Tukuma

Sazinoties ar dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības "Māja 93" valdes priekšsēdētāju, viņš apliecināja, ka kopējā situācija ar mājas jumta segumu nav tik skarba, kā to raksturo Ināra.

Esot pat sameklēts kāds uzņēmējs, kas tomēr uzņemsies atbildību veikt nepieciešamos remontdarbus, taču saruna ar būvnieku vēl ir sākumstadijā.

"Ir plēve uzlikta, lai nelīst virsū dzīvokļiem. Lai tie nebūtu appludināti, neviens arī nebija appludināts par laimi, arī tās vētras laikā.

Situācija tiek kontrolēta, bet jautājums par tiem būvniekiem. Latvijā vispār, izskatās, ka mums Tukumā vispār nav nemaz būvnieku, kas brīvi būtu. Kas gribētu un varētu, nav strādnieku, tāds sīkums. Nopietni ieguldījumi ir vajadzīgi – sākumā bija tie 9600 eiro, to, ko mēs piestādījām Tukuma domei, tad viņi man iedeva 50% no tās summas. Tagad jau ir summa 16 000 eiro."

Apsaimniekotāja apgalvojums par darbaspēku trūkumu nonācis arī līdz Ināras ausīm.

Telefonsarunā nama apsaimniekotājs pieminēja, ka māja iekļauta attīstības programmā un jau nākotnē ēka tiks siltināta, tajā skaitā – arī jumta segums.

Konkrētu atbildi par remontdarbu uzsākšanas termiņiem apsaimniekotājs šobrīd tik un tā raidījumam "Degpunktā" nesniedza.

Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu