"Vadītāji pat nepārvietojās, viņi ilgi palika krustojumā, nedeva ceļu." Atminas policists, kurš avarēja pakaļdzīšanās laikā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogre
Pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogre Foto: Agris Steks Eglītis/LETA

Aizvadītās nedēļas skaļākais notikums bija policijas pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogrei, kas beidzās ar šaušanu. Pakaļdzīšanās laikā cieta bēgošais šoferis un trīs policisti, tostarp, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes inspektors Sandis Gedominskis, vēsta "Panorāma".

Raidījums norāda, ka, iespējams, agresīvais šoferis būtu aizturēts jau Rīgā, nevis Ogrē, ja vien pārējie ceļu satiksmes dalībnieki būtu devuši ceļu operatīvajam transportam. 

Gedominskis pašvaldības policijā strādā jau piecus gadus, un norāda, ka šoferi itin bieži nedod ceļu operatīvajam transportam, lai gan likumsargi brauc ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu. 

» Jaunākie fakti par pakaļdzīšanos Ogrē

Tā tas bijis arī liktenīgajā trešdienā, kad Gedominskis ar pārinieci dzinušies pakaļ "Audi" vadītājam. Interesanti, ka Gedominskis brauca ar tieši tādu pašu melnu "Audi", ar kādu bēga Ogrē sašautais vadītājs.

"Vadītāji pat nepārvietojās, viņi ilgi palika krustojumā, nedeva ceļu," sacīja policists, piebilstot, ka šāda vadītāju rīcība nopietni aizkavējusi pakaļdzīšanos.

"Mēs mēģinājām mašīnas apbraukt pa to trajektoriju, pa kuru bēgošais autovadītājs," piebilda Gedominskis, papildinot, ka bēgošais vadītājs aiz sevis bija sacēlis pamatīgu putekļu mākoni.

"Tā rezultātā vienbrīd nepamanīju, ka ir barjera, atdūros un palēcāmies gaisā," avāriju aprakstīja likumsargs. 

Gedominska pāriniece pēc izmeklējumiem slimnīcā tika palaista mājās, bet likumsargs tika izrakstīts nākamajā dienā.

Tikmēr bēgušais autovadītājs joprojām atrodas slimnīcā. 

» Vismaz 15 šāvieni un pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogrei. Kad policisti drīkst atklāt uguni?

Jau vēstīs, ka 24. jūlijā, ķerot bēgošu autovadītāju, cietuši trīs policisti - divi pašvaldības policisti Rīgā un ceļu policists Ogrē.

Video: Policijas pakaļdzīšanās Ogrē beidzas ar šāvieniem

Kā informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Ilze Jurēvica, trešdien ap plkst.19 Rīgā, Maskavas un Turgeņeva ielu apkaimē, kādas "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās VP prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. VP sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies VP prasībām, turpinājis vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijā stāstīja, ka bēgošais autovadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi. Turpmākās bēgšanas laikā bēglis ar "Audi" apskādējis vēl vairākus transporta līdzekļus, tostarp policijas transportu.

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP). Kā novēroja aģentūra LETA, pakaļdzīšanās laikā Maskavas ielā viena Rīgas pašvaldības policijas ekipāža avarēja.

Foto: Policijas pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogrei

Kā informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis, pakaļdzīšanās laikā avarējušajā RPP ekipāžā cietuši divi pašvaldības policijas darbinieki, kuri tika hospitalizēti.

Pakaļdzīšanās turpinājās līdz Ogrei, kur, lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija lietoja šaujamieročus. Kā liecina sociālajos tīklos ievietoti aculiecinieku video, auto virzienā tika raidīti vairāk nekā desmit šāvieni.

Pēc bēgļa aizturēšanas tika konstatēts, ka likumpārkāpējs ir ticis sašauts. Persona nogādāta medicīnas iestādē palīdzības sniegšanai. Pēc policijas sniegtās informācijas, esot aizdomas, ka bēglis bijis apreibinošo vielu ietekmē.

Policija ir noskaidrojusi bēgļa personību - tas ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš bijis meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu