Video: Engures pludmalē atpūtniekus pārsteidz caurule, pa kuru jūrā tek tumšs šķidrums ar nepatīkamu smārdu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no aculiecinieka video

Svētdien, 28. jūlijā, Engures pludmalē netālu no ostas atpūtniekus pārsteidzis savdabīgs skats - no caurules jūrā šļācas tumšs, duļķains šķidrums ar nepatīkamu smārdu. Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa portālam "Apollo" paskaidroja, ka radušās nogulsnes ir saistītas ar ostu un ka tās neesot videi kaitīgas.

"Ļoti nepatīkama smaka, visi cilvēki vācas prom no pludmales. Ūdenī ieiet nav iespējams, viss ķepīgs... Sunim ķepas un kažoks salipis," portālam "Apollo" norādīja aculiecinieks. "Ne tikai ūdens, bet arī smiltis visas melnas ar nogulsnēm."

Video: Engures pludmalē no trubas jūrā tiek laisti iekšā gruntsūdeņi

Autors: Aculiecinieks

Portāls "Apollo" sazinājās ar Engures novada domes priekšsēdētāju Gundaru Važu. Mērs norādīja, ka norisinās Engures ostas akvatorijas kapitālā padziļināšana un izmeši jūrā plūst no ostas.

"Vienīgā caurule, kas šobrīd tiek laista jūrā, ir no tā, ka osta veic akvatorijas kapitālo padziļināšanu. Notekūdeņi tiek pārpumpēti brīvajā zonā. Varētu būt, ka tumšā masa veidojas no nogulsnējušajām smiltīm, bet noteikti tas nav nekas videi kaitīgs," informēja Važa.

Domes priekšsēdētājs arī norādīja, ka Engures ostas akvatorijas kapitālā padziļināšana ir saskaņota ar Valsts Vides dienestu (VVD).

Ostas akvatorijas kapitālā padziļināšana ir gultnes grunts izņemšana vai pārvietošana projektētā dziļuma vai citu parametru palielināšanai vai zemūdens būvju ierīkošanai, ievietošanai vai izņemšanai, norādīts Latvijas Republikas tiesību aktos.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu