Kalnu riteņbraucējam Blūmam 22.vieta EČ olimpiskajā krosā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lrf.lv publicitātes attēls

Latvijas šosezon vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Čehijas pilsētā Brno izcīnīja 22.vietu Eiropas čempionātā olimpiskajā krosā (MTB XCO).

Par čempionu kļuva Nīderlandes riteņbraucējs Matjē van der Pūls.

Distances pirmajā daļā izveidojās septiņu braucēju liela līderu grupa ar van der Pūlu, mājinieku Ondržeju Cinku, kā arī šveiciešiem Tomasu Litšteru un Florianu Fogelu tajā. Distances vidusdaļā can der Pūls, kurš pirmajā aplī piedzīvoja iespaidīgu kritienu, spēja no konkurentiem atrauties.

Blūms tikmēr bija starp pašiem progresīvākajiem braucējiem trasē. Ja ievadā latvietis atradās ārpus labāko 40 skaita, tad līdz vidus daļai "CST Sandd Bafang" komandu ikdienā pārstāvošais sportists spēja pakāpties jau līdz 15 vietai. Pašmāju sportists prata panākt arī savu komandas biedru Sebastianu Karstensenu no Dānijas. Sestajā aplī viņu panāca netālu esošā četru braucēju sekotāju grupa, no kuras vēlāk atrāvās krievs Antons Sintsovs.

Sacensību galvgalī van der Pūla pārsvars pār sekotājiem pārsniedza 40 sekundes, bet vēlāk tas bija jau viena minūte. Pēdējā aplī tuvākais sekotājs Fogels no līdera atpalika par vienu minūti un 13 sekundēm, bet trešajā vietā izvirzījās nīderlandietis Milans Vaders.

Finišā pārliecinoši pirmais bija van der Pūls, kurš tādējādi kļuva par Eiropas elites čempionu. Trasē nīderlandietis pavadīja vienu stundu 28 minūtes un 33 sekundes. Uzvarētājam zaudējot 44 sekundes, otro vietu izcīnīt izdevās Fogelam, kamēr trešais finišēja Vaders.

Blūms beigu daļā zaudēja vairākas pozīcijas un finišēja 22.vietā, trīs minūtes un 37 sekundes aiz uzvarētāja. Latvietis distancē no 42.vietas aizcīnījās līdz 15., tomēr samierinājās ar septiņas pozīcijas zemāku vietu.

Pērn Blūms Eiropas čempionātā izcīnīja cienījamo 16.vietu. Šogad starptautiskajā līmenī viņam augstvērtīgākais rezultāts ir gūtā 19.vieta Pasaules kausa Francijas posmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu