Beitnere-Le Galla: Uzticos Jaunzemei kā VID vadītājai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dagmāra Beitnere-Le Galla
Dagmāra Beitnere-Le Galla Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) uzticas Ievai Jaunzemei kā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājai, aģentūrai LETA pauda politiķe.

Vaicāta par Finanšu ministrijas (FM) komisijas rosinājumu izteikt mutisku aizrādījumu Jaunzemei, Beitnere-Le Galla norādīja, ka nevar to komentēt, jo nav lietas kursā par šo situāciju.

Reizē politiķe norādīja, ka viņai ir bijusi tikšanās ar Jaunzemi un politiķes vērtējumā VID vadītāja ir profesionāla un ar atbilstošu kvalifikāciju, lai vadītu ieņēmumu dienestu.

Beitnere-Le Galla piebilda, ka Jaunzemei jādod laiks rezultātu sasniegšanai. Politiķe skaidroja, ka VID vadītāja nevar pārtaisīt tos atsevišķus darbiniekus, par kuru sazināšanās kultūru ar iedzīvotājiem ir saņemtas sūdzības. Deputāte norādīja, ka tas ir antropoliģisks jeb cilvēkzinātnes jautājums, kāpēc attiecīgais darbinieks tomēr nav atbilstošs komunikācijā ar klientiem.

Kā ziņots, FM resorā saistībā ar Jaunzemi notikusi dienesta pārbaude par publiski izskanējušo informāciju, kā arī publiskās sanāksmēs izskanējušiem faktiem saistībā ar iniciatīvu virzību nodokļu maksātāju sloga mazināšanai.

"Lai rastu pārliecību un konstatētu neizdarību iemeslus, kā arī priekšlikumus efektīvākai normatīvo aktu ieviešanai, ministrijas vadība rosināja izveidot dienesta pārbaudes komisiju. Komisija konstatēja, ka nepastāv Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā minētie pamati disciplinārlietas ierosināšanai. Publiskajā telpā izskanējusī informācija par disciplinārlietu par VID ģenerāldirektori neatbilst patiesībai," uzsvēra FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Pēc viņa teiktā, FM konstatējusi, ka no VID ģenerāldirektores puses publiskajā telpā ir izskanējusi nepilnīga un pretrunīgi vērtējama informācija par sadarbības trūkumu starp valsts pārvaldes institūcijām. Atzinums ir iesniegts finanšu ministram, kuram jālemj par aizrādījuma paušanu Jaunzemei.

Jaunzemes pārstāvis komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Vaivars aģentūrai LETA atzina, ka VID nevar sniegt informāciju par FM ierosināto dienesta pārbaudi, jo ministrija šim jautājumam noteikusi ierobežotas pieejamības statusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu