Engures ostas padziļināšanas darbi, kas satrauca atpūtniekus: VVD uzaicinājusi Engures ostas pārvaldes pārstāvi sniegt paskaidrojumus (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde pirmdien, 29. jūlijā, ir uzaicinājusi Engures ostas pārvaldes pārstāvi sniegt paskaidrojumus par nedēļas nogalē veiktajiem ostas padziļināšanas darbiem, kas izraisīja satraukumu Engures pludmalē brīvdienas pavadīt sabraukušajos atpūtniekos, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

» Video: Engures pludmalē atpūtniekus pārsteidz caurule, pa kuru jūrā tek tumšs šķidrums ar nepatīkamu smārdu

Svētdien sociālajos tīklos izplatītajā video bija fiksēts, ka no caurules pludmalē nonāk melna masa.

VVD vides inspektors, aizbraucot uz pludmali, pārliecinājās, ka tās ir gultnē ilgstoši uzkrājušās smiltis, kas sajaukušās ar dūņām un samešiem, un apdraudējumu videi un iedzīvotājiem nerada.

Bukleviča informēja, ka dienests janvāra sākumā projektētā dziļuma darbu atjaunošanai Engures ostas pārvaldei izsniedzis tehniskos noteikumus. Tajos ietvertas vides prasības, kas jāievēro darbu veikšanas laikā.

Noteikumi paredz, ka padziļināšanas darbi jāveic tā, lai maksimāli novērstu izraktās grunts nonākšanu ūdenī.

Lai noskaidrotu, kāpēc tas nav izdarīts, šodien uz VVD sniegt paskaidrojumus uzaicināts Engures ostas pārvaldes pārstāvis.

VVD uzdos darbu veicējam arī izvietot informatīvus plakātus darbu veikšanas vietās, lai informētu iedzīvotājus par notiekošo.

Portālam "Apollo" Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa norādīja, ka Engures ostas akvatorijas kapitālā padziļināšana ir saskaņota ar Valsts Vides dienestu (VVD).

"Vienīgā caurule, kas šobrīd tiek laista jūrā, ir no tā, ka osta veic akvatorijas kapitālo padziļināšanu. Notekūdeņi tiek pārpumpēti brīvajā zonā. Varētu būt, ka tumšā masa veidojas no nogulsnējušajām smiltīm, bet noteikti tas nav nekas videi kaitīgs," informēja Važa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu