Īrijas raidsabiedrība atmasko populāru bērnudārzu ķēdi Īrijā - klaji pārkāpti daudzi noteikumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rotaļlietas; ilustratīvs foto.
Rotaļlietas; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Īrijas raidsabiedrība RTE veikusi izpēti saistībā ar bērnu aprūpes standartiem populārā bērnudārzu ķēdē "Hyde & Seek", kuri bērnu aprūpes pakalpojumus Dublinā piedāvā četrās vietās. Situācija bērnudārzos atainota ar "iefiltrētas" darbinieces acīm, kura ar slēpto kameru filmējusi tur notiekošo. Redzami klaji dažādu noteikumu pārkāpumi un rupja izturēšanās pret bērniem, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Vairāk nekā 50 minūtes garais dokumentālais stāsts "Creches – Behind Closed Doors" ataino ļoti nepievilcīgu ainu un raisījis sašutumu sabiedrībā, kā arī pievērsis vairāku kontrolējošo iestāžu uzmanību.

Bērnudārzu ķēde "Hyde & Seek" pieder Annei Deivijai, kopā ar viņas vīru un meitu. Īpašniece pati diendienā strādājusi kā bērnudārza vadītāja. Pēc nepatīkamo faktu publiskošanas Anne aizgājusi no amata. Bērnudārzos pārbaudes veicis ugunsdrošības dienests, kā arī bērnu tiesību aizsardzības dienests.

Raidsabiedrība RTE publicējusi ieteikumus vecākiem, kā izvēlēties savam bērnam piemērotu aprūpes vietu:

  1. Apmeklējiet bērnudārzu, pirms izvēlaties turp sūtīt savu bērnu. Dariet to darba laikā, kad tur ir bērni, un pavērojiet, kā darbinieki pret mazuļiem izturas – vai tie smaida, vai ir laipni un reaģē uz bērnu vajadzībām, kāda ir pieaugušo un bērnu skaita attiecība?
  2. Izvērtējiet vidi un telpas – vai tās veicinās jūsu bērna attīstību un ir drošas, vai bērnam būs iespēja kādu laiku pavadīt svaigā gaisā, kāds ēdiens mazulim tiks nodrošināts?
  3. Noskaidrojiet bērnudārza politiku attiecībā uz bērnu veselību un drošību – kas darbiniekiem jādara, ja notiek nelaimes gadījums, kā viņiem jāreaģē, ja mazulis raud?
  4. Izvērtējiet, vai bērnudārzā jūtaties gaidīti. Pamēģiniet kādu dienu bez brīdināšanas ierasties pēc sava bērna agrāk un novērtējiet, kā pret jums izturas personāls. Veidojiet attiecības ar bērnudārza personālu un vadību. Ja viņi nestāsta par jūsu bērna ikdienu, tad būtu jāsāk uztraukties.

Raidījumu "Creches – Behind Closed Doors" var noskatīties RTE arhīvā šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu