"Lightning" uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar vārtsargu Vasiļevski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Vasiļevskis
Andrejs Vasiļevskis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" uz astoņiem gadiem pagarinājis līgumu ar aizvadītās sezonas labāko vārtsargu Andreju Vasiļevski.

25 gadus vecais Vasiļevskis sezonā saņems 9,5 miljonus ASV dolāru (aptuveni 8,5 miljonus eiro).

Vasiļevskis aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā laukumā bija 53 spēlēs, 39 no tām uzvarot pamatlaikā. Viņš bija uzvarām bagātākais vārtsargs, ieņēma sesto vietu atvairītajos metienos (92,5%), bija devītais ielaistajās ripās (2,40) un ceturtais "sausajās" spēlēs (6).

Sezonu pirms tam krievu vārtsargs svinēja 44 uzvaras, dalot pirmo vietu līgā.

"Lightning" Vasiļevski izraudzījās 2012.gada NHL draftā ar 19.numuru. Šajā laikā viņš NHL sešās sezonās svinējis 124 uzvaras pamatlaikā, vidēji ielaidis 2,55 ripas un atvairījis 91,9% metienu. Viņš ir Tampas komandas labākais vārtsargs "sausajās" spēlēs, paliekot nepārspēts 18 mačos.

Savukārt Stenlija kausa mačos Vasiļevskis 33 mačos svinējis 15 uzvaras, vidēji ielaidis 2,83 ripas un atvairīji 91,2% metienu.

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Vasiļevskis pārstāvēja Ufas "Salavat Julajev" komandu.

Vairākas sezonas viņš bija vārtsarga Kristera Gudļevska komandas biedrs, izkonkurējot latvieti, kad viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL) "Lightning" vienības fārmklubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu