Rīdziniekus aicina piedalīties aptaujā par pilsētnieku vēlmēm un vajadzībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas panorāma no Rīgas pils Svētā Gara torņa.
Rīgas panorāma no Rīgas pils Svētā Gara torņa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Plānojot Rīgas attīstību laika posmam no 2021. līdz 2027. gadam, pašvaldība rīdziniekus aicina piedalīties aptaujā par iedzīvotāju vēlmju un vajadzību apzināšanu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence.

Šī gada sākumā departaments sāka aktīvu darbu pie Rīgas jaunās attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrādes. Kā norāda Brence, attīstības programma noteiks prioritāri risināmos jautājumus pilsētā tuvākajos septiņos gados un atbilstoši tai tiks veidota pašvaldības dienas kārtība un ieguldītas publiskās investīcijas.

Plānots, ka attīstības programma koordinēs Rīgas domes departamentu un citu atbildīgo iestāžu rīcības, lai pilsēta sasniegtu Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam izvirzītos mērķus.

Līdz šim ir veikta Rīgas pilsētas esošās situācijas un dažādu datu analīze, kā arī organizētas sanāksmes ar Rīgas domes nozaru departamentiem, pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām ar mērķi apspriest dažādus jautājumus par pilsētas attīstību.

"Tāpat aizvadītas divas vadības darba grupas sanāksmes un veiksmīgi noorganizēts un plašu atsaucību ieguvis darba seminārs "Rīga 2027", kas norisinājās starp valsts iestāžu un nevalstiskā sektora pārstāvjiem. Šī semināra mērķis bija radošo darbnīcu ietvaros meklēt risinājumus tam, kā salāgot atšķirīgās interešu grupas vēlmes un vajadzības, lai kopīgi veidotu Rīgu 2027. gadā tādu, kādā vēlamies dzīvot, strādāt un atpūsties," pauž domes pārstāvji.

Turpinot programmas izstrādes gaitu, nākamais solis ir Rīgas pilsētas iedzīvotāju vēlmju un vajadzību apzināšana, veicot aptauju, kas ilgs no šodienas, 29. jūlija, līdz 20. augustam.

Aptaujas elektroniskā versija būs pieejama Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā, sadaļā "Jaunumi" kā arī departamenta sociālās vietnes "Facebook" lapā.

Savukārt papīra formātā aptauja būs pieejama no 5. augusta, piecās Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centru vietās - Kungu ielā 7/9, Brīvības ielā 49/53, Daugavpils ielā 31, Eduarda Smiļģa ielā 46 un Dzirciema ielā 28.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu