Konflikts Sarkandaugavā beidzas ar iekaustītu policistu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sarkandaugavā pie kāda veikaliņa sakāvušies divi vietējie jaunieši. Konflikts beidzies īpatnējā veidā – ar iekaustītu policistu, sasistu patruļauto un diviem kriminālprocesiem pret skaļāko no šī strīda dalībniekiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kādā pievakarē šķērsielā Sarkandaugavā izcēlies skaļš konflikts. Aculiecinieki dzirdējuši lamas un kliedzienus, un kādā brīdi konfliktā liktas lietā arī dūres. Par to uzzinājuši policisti, kas devušies uz notikuma vietu.

Ierodoties notikuma vietā, tur jau atradusies mediķu brigāde, kā arī vairāki cilvēki, tai skaitā cietušais, kurš ar līdzcilvēku palīdzību nogādāts Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes automašīnā.

Turpat likumsargi sastapušies arī ar otru kautiņā iesaistīto. Jauneklis apgalvojis, ka pats piekautais viņam iepriekš uzbrucis un viņš tikai aizstāvējies. Tomēr viņa uzvedība, sastopoties ar likumsargiem, liecinājusi par pretējo - jaunietis piedraudēja, ka piekaus apkārtējos.

Kamēr mediķi apskatījuši iekaustīto, savukārt policisti pārbaudījuši visu iesaistīto personu datus, jauneklis piecēlies un devies skaidroties ar vairākiem konflikta aculieciniekiem – sev labi pazīstamiem vietējiem jauniešiem. Viņu vidū bijusi arī kāda grūtniece, kurai vīrietis devies klāt. Viņaprāt, arī jaunajai sievietei esot jādodas līdzi policistiem.

Likumsargi aicinājuši vīrieti paiet nedaudz tālāk, taču viņš sācis izrādīt agresiju gan pret policijas darbiniekiem, gan apkārtējiem. Policisti lūgušu jaunekli apstāties, ko viņš ignorēja.

Lai arī policistiem ātri vien izdevies agresīvo tipiņu saslēgt rokudzelžos, tas neko daudz nav palīdzējis, jo jauneklis darījis visu, lai nenonāktu policijas busiņā.

Pāris minūtes vēlāk trakojošais jaunietis tomēr nonācis aiz restēm, taču ne bez sekām. Aizturēšanas laikā cietis viens no policistiem, kuram ļaundaris iespēris pa galvu un degunu, tāpat cietis policistu braucamrīks, kam izsists aizmugurējais lukturis.

Uz notikuma vietu izsaukta arī Valsts policija.

Kā noskaidroja raidījums "Degpunktā", ņemot vērā policistu aizdomas, ka aizturētā trakošanai varētu būt arī kādi medicīniska rakstura iemesli, jauneklis pēc vizītes Valsts policijas iecirknī nonācis Tvaika ielā.

Lai arī tikai pēc mediķu atzinuma par vīrieša garīgās veselības stāvokli būs skaidrs, kāda būs šis lietas tālākā virzība, šobrīd iecirknī jau ierosinātas divas krimināllietas – gan par miesas bojājumu nodarīšanu, gan uzbrukumu policistiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu