Indonēzija nevēlas kļūt par citu valstu izgāztuvi. Atpakaļ uz Franciju un Honkongu tika nosūtīti konteineri ar atkritumiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/AFI

Indonēzija nosūtījusi atpakaļ uz Franciju un Honkongu septiņus kravas konteinerus ar nelegāli importētiem atkritumiem, otrdien, 30. jūlijā, pavēstīja amatpersona, informējot par kārtējo soli, ko spērusi Dienvidaustrumāzijas valsts, kas apņēmusies sūtīt atkritumus atpakaļ uz bagātajām izcelsmes valstīm.

Pārkāpjot importa noteikumus, konteineros atradušies kā parastie atkritumi, tā bīstamie materiāli un plastmasas atkritumi, Batamas salā, netālu no Singapūras, pavēstīja muitas amatpersona.

"Konteineri tika nosūtīti atpakaļ pirmdien, un dažas amatpersonas bija tur, lai pārliecinātos, ka kuģi dodas prom," otrdien sacīja muitas amatpersona Susila Brata.

Pieci konteineri nosūtīti atpakaļ un Honkongu un divi uz Franciju, sacīja muitas pārstāvis sakariem ar presi Sumarna.

Varasiestādes joprojām gaida, lai saņemtu apstiprinājumu 42 konteineru nosūtīšanai atpakaļ uz ASV, Austrāliju, Vāciju un citām valstīm.

Pagājušajā mēnesī Indonēzijas valdība nosūtīja atpakaļ ASV piecus konteinerus ar plastmasas atkritumiem, kuros bija aizliegti materiāli.

Ķīna pērn aizliedza plastmasas atkritumu importu, tādēļ citas Dienvidaustrumāzijas valstis kļuvušas par galamērķi tiem.

Tomēr Indonēzija, Malaizija un Filipīnas paziņojušas, ka nevēlas kļūt par citu valstu izgāztuvēm.

Vides aizstāvības grupas Indonēzijā aicinājušas valdību pastiprināt regulējumu plastmasas atkritumu ievešanai, norādot, ka šādi atkritumi ir videi kaitīgi.

2018. gadā Indonēzija ieveda 320,4 miljonus kilogramu plastmasas atkritumu pretstatā 128,8 miljoniem kilogramu 2017. gadā, liecina Indonēzijas Tirdzniecības ministrijas dati.

Indonēzijas vides aizstāvju grupa "Ekoloģiskā novērošana un mitrāju saglabāšana" ("Ecoton") paziņoja, ka no attīstītajām valstīm ievestā plastmasa ir piesārņojusi Brantasas upi Austrumjavas provincē.

Grupa secinājusi, ka 80% izlases kārtībā izvēlētu zivju upē satur mikroplastmasas daļiņas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu