Līdz šim veiktās veselības apdrošināšanas iemaksas atskaitītas 1360 personām teju 248 000 eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Līdz jūlija beigām brīvprātīgās veselības apdrošināšanas iemaksas atskaitītas gandrīz 1360 personām teju 248 000 eiro apmērā, informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

No minētās summas jūlija mēnesī atmaksas veiktas gandrīz 400 cilvēku vairāk nekā 70000 eiro apmērā. Brīvprātīgās iemaksas kopumā veikuši vairāk nekā 5600 cilvēku par kopējo summu gandrīz 820 000 eiro apmērā.

No 1. jūlija NVD saņēmis iesniegumus par brīvprātīgo iemaksu atmaksu no kopumā 110 personām. NVD neveic atsevišķu uzskaiti par iesniegumiem, kuri saņemti no personām, kuras veikušas iemaksas kādā no Latvijas Pasta nodaļām, NVD Klientu apkalpošanas centrā Rīgā vai kādā no NVD teritoriālajām nodaļām.

Tā kā cilvēki, kuri veikuši brīvprātīgās apdrošināšanas iemaksas ar bankas pārskaitījumu, joprojām turpina iesniegt iesniegumus, NVD atgādina, ka saskaņā ar Saeimas lemto šiem iedzīvotājiem atmaksa tiek veikta automātiski - uz bankas kontu, no kura veikts maksājums. Veiktās iemaksas tiks pakāpeniski atmaksātas līdz 2019.gada 31.decembrim. Savukārt tiem iedzīvotājiem, kuri brīvprātīgās veselības apdrošināšanas iemaksas veikuši klātienē, piemēram, kādā no Latvijas Pasta nodaļām, NVD Klientu apkalpošanas centrā Rīgā vai kādā no NVD teritoriālajām nodaļām (Jelgavā, Daugavpilī, Smiltenē vai Kuldīgā), jāvēršas ar iesniegumu NVD, norādot savu konta numuru, uz kuru veikt atmaksu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu