Aktīvā atpūta kopā ar četrkājaino draugu. Kāds ekipējums nepieciešams, lai nodarbotos ar kanikrosu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Signe Turauska ar savu četrkājaino draugu.
Signe Turauska ar savu četrkājaino draugu. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nevienam nav noslēpums, ka aktīvā atpūta krietni uzlabo dzīves kvalitāti, līdz ar ko iespēja izkustēties ar savu četrkājaino draugu ir lielisks veids, kā sagādāt prieku gan sev, gan savam mīlulim. Siguldiete Signe Turauska, kura ar savu suni agrāk aktīvi nodarbojusies ar kanikrosu atklāj, ka šī nodarbe domāta ikvienam, kas vēlas patīkami pavadīt laiku ar savu mājdzīvnieku.

Vārds "kanikross" ir saliktenis: "kani-" nāk no latīņu valodas canis - suns, savukārt "kross" ir pārvietošanās apvidū. Kanikross ir apvidus pārgājiens vai skrējiens kopā ar suni un tiek pieskaitīts plašākai grupai - kamanu suņu sportam.

"PetCity" suņu skolas treneris Ivars Lielpēteris stāsta, ka ir virkne sporta veidu, kurus var veikt ar salīdzinoši vienkārša ekipējuma palīdzību. Šoreiz runa ir par kamanu suņu sportu, kurā suns vai nu skrien sasaitē ar cilvēku, vai velk savu saimnieku uz slēpēm vai cita pārvietošanās līdzekļa.

"Kamanu suņu sporta ekipējums parasti sastāv no trīs daļām - jostas, kas sniedz atbalstu cilvēka mugurai un pie kuras tiek piestiprināta pavada, elastīgas pavadas, kas ir amortizējoša un mazina raušanas risku, un iemauktiem, kas vienmērīgi sadala slodzi uz visu suņa ķermeni," atklāj Ivars Lielpēteris.

Kā tieši izmantot aktīvās atpūtas ekipējumu un kādi ir ieguvumi, sportojot kopā ar savu mīluli - noskaties video!

Video: Kā baudīt aktīvo atpūtu kopā ar savu četrkājaino draugu?

Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu