Austrālijas peldēšanas zvaigznei draud četru gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Peldēšana (ilustratīvs attēls)
Peldēšana (ilustratīvs attēls) Foto: EPA/Scanpix

Austrāliešu peldētāja Šaina Džeka oficiāli informēta, ka viņai nāksies izciest četru gadu diskvalifikāciju pēc pozitīviem aizliegto vielu testiem, ja vien viņa nepierādīs savu nevainīgumu, otrdien vēsta laikraksts "The Daily Telegraph".

Džekai, kura pagājušogad kopā ar trim komandasbiedrenēm 4x100 metru stafetē brīvajā stilā sasniedza pasaules rekordu, pozitīva reakcija analīzēs bija aizliegtajai vielai ligandrolam, kas palīdz audzēt muskuļu masu. Analīzes ņemtas pagājušajā mēnesī ārpussacensību periodā.

Kā ziņo "The Daily Telegraph", Austrālijas sporta antidopinga aģentūra (ASADA) jau paziņojusi sportistei, ka viņai draud standarta četru gadu diskvalifikācija, kas pienākas par anabolisko preparātu lietošanu. 20 gadus vecajai peldētājai ir tiesības apstrīdēt sodu vispārpieņemtajā kārtībā.

Džeka atgriezās mājās no pasaules čempionāta Dienvidkorejā pāris dienas pirms tā sākuma, aizbildinoties ar personiskiem iemesliem. Svētdien viņa kategoriski noliedza, ka būtu apzināti lietojusi aizliegtās vielas, norādot, ka pie vainas ir nekvalitatīvas pārtikas piedevas.

Austrālijas peldēšanas izlases galvenais treneris nīderlandietis Jako Ferhārens pauda pārliecību, ka Džeka "noteikti" var izvairīties no dopinga skandāla.

Šis gadījums ir izraisījis apjukumu Austrālijas peldēšanas aprindās, jo pasaules čempionātā tieši austrāliešu olimpiskais čempions Maks Hortons protestēja pret ķīnieša Suņa Jana rīcību.

Hortons atteicās kāpt uz viena goda pjedestāla ar Suņu pēc tam, kad pret Ķīnas peldētāju netika noteiktas nekādas sankcijas pēc asins pudelīšu sadauzīšanas dopinga testos pagājušajā gadā. Par šo notikumu Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) ir iesniegusi apelāciju.

Sportistes treneris Fils Stounmens pirmdien apgalvoja, ka Džeka nav lietojusi aizliegtās vielas ar pārtikas piedevu tabletēm un viņa tagad izvērtē savu ēdienkarti.

"Tā var būt gaļa, sēnes, jebkas. Tas varēja būt kaut kas pudelē," Stounmens izteica minējumus raidorganizācijai ABC.

Austrālijas peldēšanas izlase par notikušo uzzināja svētdien, Hortonam nodēvējot informāciju par "sarūgtinošu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu