Latviešu uzņēmums sācis sadarbību ar mūsdienu rokmūzikas leģendu Džeku Vaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latviešu ģitāras efektu pedāļu un sintezatoru izstrādātāji "Gamechanger Audio" ASV notikušajā izstādē NAMM prezentējuši jaunu produktu. Tas tapis sadarbībā ar vienu no lielākajiem vārdiem mūsdienu rokmūzikā –  dueta "The White Stripes" ģitāristu, vokālistu un idejisko līderi Džeku Vaitu un viņa kompāniju "Third Man Records".

Mūzikas efektu ierīču industrijā kompānijas nereti izstrādā īpaši specializētas (signature) produktu versijas sadarbībā ar zināmiem māksliniekiem. Jaunā "Gamechanger Audio" produkta – "PLASMA Coil" efektu pedāļa – dizains un skaņas iespējas ir izstrādātas, iedvesmojoties no Vaita īpatnējā ģitāras skanējuma un spēlēšanas stila.

"PLASMA Coil" efektu pedāļi
"PLASMA Coil" efektu pedāļi Foto: publicitātes

Video: "PLASMA Coil" reklāmas video "Gamechanger Audio"

Runas par abu pušu sadarbību sākās jau pagājušā gada oktobrī, kad Vaits sniedza koncertu Latvijā. "Pāris nedēļas pirms koncerta saņēmām ziņu no viņa menedžmenta – Džeks Vaits vēlas tikties ar mūsu uzņēmuma pārstāvjiem. Tobrīd vēl precīzi nezinājām par ko būs saruna, bet izvirzījām pāris versijas. Viena no tām piepildījās," stāsta uzņēmuma vadītājs Iļja Krūmiņš

Video: "PLASMA Coil" reklāmas video "Third Man Records"

Savas karjeras laikā Vaits ieguvis 12 "Grammy" balvas un iekļuvis prestižā žurnāla "Rolling Stones" veidotajā Top 100 visu laiku labāko ģitāristu sarakstā. Pēc "The White Stripes" darbības beigām Vaits ir izveidojis veiksmīgu solo karjeru, kā arī darbojas grupās "The Dead Weather" un "The Raconteurs".

"PLASMA Coil" ģitāras pedālis izmantots vairāku šogad izdotā "The Raconteurs" albuma "Help Me Stranger" dziesmu ierakstā. 

Turpmākos trīs mēnešus "Third Man Records" būs "PLASMA Coil" efektu pedāļa ekskluzīvais dīleris un produktu būs iespējams iegādāties divos uzņēmuma veikalos Nešvillā un Detroitā, kā arī mājaslapā thirdmanstore.com.

Foto: Džeks Vaits Rīgā

Gamechanger Audio

"Gamechanger Audio" ir Rīgā bāzēts latviešu jaunuzņēmums, kas ražo unikālus un inovatīvus mūzikas instrumentus un efektu ierīces - "PLUS Pedal", "PLASMA Pedal", "PLASMA Rack", "PLASMA Eurorack", kas tapis sadarbībā ar latviešu uzņēmumu "Erica Synths" un visnesenāk izlaisto "MOTOR Synth". Trīs gadu laikā uzņēmums aizsniedzies līdz klientiem, kuru vidū ir pasaulslaveni mūziķi – "The Rolling Stones", "Rammstein", Džeks Vaits, "Tool", Žans Mišels Žārs un daudzi citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu