"Daugaviņš piedāvāja savu palīdzību ar iedzīvošanos Maskavā!" Strēlnieks par gaidāmo debiju CSKA rindās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks gaidāmajā sezonā pārstāvēs Krievijas granda Maskavas "CSKA" rindas. Ar iedzīvošanos Maskavā basketbolistam palīdzēs hokejisti Kaspars Daugaviņš un Miks Indrašis, sportists atklāja intervijā "Sporta Mikrofons".

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka 29 gadus vecais Strēlnieks uz divām sezonām parakstījis līgumu ar Krievijas spēcīgāko basketbola komandu.

Pārcelšanās uz jaunu komandu nozīmē arī dzīves vietas maiņu. Šajā ziņā basketbolistam Maskavā palīdzēs divi citi latvieši - Daugaviņš un Indrašis, kuri pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas  Maskavas "Spartak" un Maskavas "Dinamo."

"Klubs sagādās dzīvokli, kas atradīsies tuvu abām Maskavas "CSKA" zālēm. Zinu, ka Miks Indrašis dzīvo tajā rajonā. Arī Kaspars Daugaviņš rakstīja, ka palīdzēs man ar iedzīvošanos. Būšu jauniņais Maskavā. Viņi solījās palīdzēt. Būtu jauki visiem kopā aiziet vakariņās." 

Strēlnieks arī atzin, ka Maskavas komandas piedāvājums bija ļoti negaidīts. "Biju ļoti tuvu tam, lai pievienotos "Panathinaikos", taču tādu klubu kā "CSKA" nedrīkstēju ignorēt. Kopš bērnības jau sapņoju, ka kādu dienu tur spēlēšu. No šādiem piedāvājumiem būtu muļķīgi atteikties."

Latvijas basketbolistam ar šo vasaru noslēdzās divu gadu līgums ar Grieķijas grandu Pirejas "Olympiakos", bet iepriekš izskanēja informācija, ka viņš varētu pievienoties niknākajiem konkurentiem Atēnu "Panathinaikos Opap". Vēl viņam bijuši piedāvājumi no cita Krievijas kluba Maskavas apgabala "Himki", kur spēlē Jānis Timma, un ULEB Eirokausa čempiones "Valencia Basket" no Spānijas.

CSKA aizvadītajā sezonā triumfēja ULEB Eirolīgā un arī VTB Vienotajā līgā. Par labāko Eiropā CSKA klubs kļuvis astoņas reizes. Maskavas klubs tiek uzskatīts par bagātāko Eiropā.

Strēlnieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles. Savainojuma dēļ viņam sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Saspēles vadītājs karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik" un Bambergas "Brose" komandas.

Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu