Policija aicina sēņotājus un ogotājus būt prātīgiem un apdomīgiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vasarā iedzīvotāji aizvien biežāk izvēlas doties pie dabas, tai skaitā pēc sēnēm un ogām. Lai meža gardumu ievākšana nesagādātu liekas galvassāpes, Valsts policija (VP) ierakstā "Facebook" aicina iedzīvotājus būt apdomīgus un nodrošināties ar nepieciešamajiem rīkiem, kas var palīdzēt grūtībās nonākušajiem.

Lai atpūta nepārvērstos nepatīkamā pieredzē, VP aicina atcerēties ne tikai nazi un groziņu, kur salikt mežā iegūtos labumus, bet arī parūpēties par drošību, pabrīdinot līdzcilvēkus par savu prombūtni, plānoto atrašanās vietu un atgriešanās laiku.

Lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams sazināties, jāatceras paņemt uzlādēts mobilais telefons. VP arī iesaka lejupielādēt lietotni "Mana drošība", kurā ir īpaši izstrādāta sadaļa, kas palīdz cilvēkam nosūtīt savas koordinātas operatīvajiem dienestiem situācijās, kad viņš nespēj sniegt skaidras norādes par to, kur atrodas.

Savukārt gadījumos, kad meža labumus meklēt dodas vecāka gadagājuma cilvēki bez mobilā telefona vai personas ar nopietnām veselības problēmām, kādam tuviniekam ieteicams doties līdzi.

VP arī aicina nedoties mežā pārāk dziļi, bet labāk sēņot un ogot pazīstamās vietās. Tāpat ieteicams līdzi paņemt ūdeni un ko ēdamu, kā arī zāles, ja tādas tiek ikdienā lietotas.

Ja nu tomēr mežā gadījies apmaldīties, nevajadzētu krist panikā, bet mēģināt ieklausīties, vai apkārt ir dzirdama autotransporta skaņa, censties atrast meža celiņus vai klajāku vietu, kur nav lapotnes un kuru var vieglāk pamanīt no augstuma. Ja ir iespējams, izveidot no zariem vai citiem mežā atrodamiem materiāliem vārdu "SOS" vai kādu citu apzīmējumu, tādējādi ziņojot par savu atrašanās vietu situācijās, kad tiek iesaistīts helikopters.

VP aicina - sēņosim un ogosim prātīgi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu