Pļaviņš/Točs iekļūst Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma "play-off"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš Foto: FIVB

Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Vīnes Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma pamatturnīru uzsāka ar zaudējumu un uzvaru, tādējādi latviešiem izdevās kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Ar 12.numuru izliktais Latvijas duets otrajā un izšķirošajā apakšgrupas spēlē par cīņu izslēgšanas mačos ar 2-1 (14:21, 21:19, 15:12) pieveica amerikāņus Viljamu Pridiju/Teodoru Branneru, kuri bija izlikti ar 28.numuru.

Līdz ar izcīnīto uzvaru, šis ir vienīgais Latvijas duets, kurš turpina cīņu Vīnes posmā, bet izslēgšanas turnīra pirmais mačs paredzēts piektdien.

Iepriekš turnīrā Pļaviņš/Točs E apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam/Sema Skečeram, kuriem piešķirts 21.numurs.

Latvijas duetam jau bija nodrošināta vieta pamatturnīrā. Viņi turnīrā piedalās, spītējot Pļaviņa pirms pusotras nedēļas gūtajam savainojumam.

Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (14:21, 19:21) cieta neveiksmi pret amerikānietēm Kelliju Larsenu/Emīliju Stokmenu, kuras izsētas ar 14.numuru. Apakšgrupā latvietes uzvarēja vienā no diviem mačiem, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas. Pirms tam viņas pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr vīru duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā, neiekļūstot pamatsacensībās.

Piecu zvaigžņu turnīri pludmales volejbolistiem ir nozīmīgi punktu krāšanai 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu