"Latvija var lepoties ar auglīgu starpkonfesionālo dialogu." Levits ticies ar Latvijas vadošo reliģisko konfesiju pārstāvjiem (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Egils Levits/Twitter

Latvija varot lepoties ar auglīgu starpkonfesionālo dialogu, sarunas laikā ar Latvijas vadošo reliģisko konfesiju pārstāvjiem norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā prezidents izcēla baznīcu līdzdalību solidaritātes veicināšanā un sociāli atstumto aprūpē, novērtējot līdzšinējo valsts un baznīcu sadarbību kā labu, un kura būtu tikpat sekmīgi turpināma. "Latvijas valsts augstu vērtē ekumenisko tradīciju un baznīcu ciešo iesaisti sabiedrībai būtisku jautājumu risināšanā," sacīja Levits.

Uz tikšanos ar prezidentu bija ieradies Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapijas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns.

Valsts prezidents ar bīskapiem tikšanās laikā pārrunāja arī baznīcām aktuālos jautājumus, kas saistīti ar sakrālā mantojuma saglabāšanu, aktuāliem likumdošanas procesiem, kas risina valsts un baznīcu dialogu, kā arī turpmākas sadarbības iespējas, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu