"Turpināju ticēt zīlnieka vārdiem, ka viņš nemelo..." Kādas igaunietes un interneta afērista stāsts (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Amerikāņu militārists, kurš sapņo par kāzām un bērniem. Dienē Afganistānā, bet pavisam drīz atgriezīsies savā dzimtenē Igaunijā pie daudzus gadus neredzētās mātes, tad arī viņi beidzot varēs tikties... Kāpēc gan nē? Jo vēl nav pagājusi nedēļa un viņš jau atzinies mīlestībā. Portāls "Postimees" saņēma vēstuli no lasītājas, kura vēlējās palikt anonīma, bet dalīties savā pieredzē par internetā satiktu sapņu princi, kurš izrādījās afērists un viņa bija tikai viena no visām viņa "līgavām".

Sieviete vēstulē atklāj, ka martā, izmantojot iepazīšanās vietni, viņa esot iepazinusies ar kādu izskatīgu vīrieti no Amerikas. 32 gadus vecais Pīters Nelsons Tompsons pēc bildēm izskatījās vien 25 gadus vecs, ko vīrietis skaidrojis ar to, ka viņam ir paveicies, jo tikai izskatās jaunāks. Pīters savai izredzētajai atklājis, ka esot ASV karavīrs, kurš dienē Afganistānā. Viņš arī sūtīja daudzas bildes formas tērpā un kopā ar draugiem, citiem militāristiem.

» Solījās būt princis, bet izrādījās izcils melis un afērists. "Līgavainis" Igaunijā izputina sirmgalvi

Sieviete ar Pīteru no čatošanas iepazīšanās vietnē pārgājuši uz sarunām lietotnē "Whatsapp". Vīrietis pat uzstāja, ka nu viņiem abiem ir jādzēš profili brīvo siržu vietnē. Karavīrs sācis viņai sūtīt savas bildes un video. Viens video bija pat no viņa istabas, kur viņš gulēja divguļamajā gultā... Sieviete tikai pēc tam aizdomājās - kāda divguļamā gulta varētu būt karavīru kazarmās?

Kad sieviete lūgusi viņam fotogrāfijas vai selfijus, viņš vienmēr esot piekritis un atsūtījis, taču sarunāšanās pa telefonu bija viņa vienīgais tabu, jo tas esot aizliegts dienesta laikā.

Militārists rakstīja, ka viņa vecāki šķīrās, kad viņš vēl bija bērns, un tēvs viņu aizveda dzīvot uz Ameriku. Tagad tēvs esot miris, un viņa māte dzīvo Tartu. Kopš bērnības viņš ar viņu nav komunicējis, jo tēvs bijis pret to. Dienesta beigās - 2019. gada maijā - viņš vēlas atbraukt pie mātes un uzsākt dzīvi Igaunijā.

Pēc neilga laika - jau ceturtajā dienā Pīters sāka atzīt savu mīlestību pret savu vēstuļu draudzeni, kas sievietei jau likās aizdomīgi. "Laiku pa laikam bija sajūta, ka ar mani runā dažādi cilvēki. Ilgu laiku viņš sauca mani pat par "mīļo"," igauniete atklāj vēstulē. Viņš pat bieži stāstīja, cik ļoti vēlas bērnus.

"Mēs sarakstījāmies katru vakaru no plkst. 18 līdz 22. Mani radinieki uzreiz teica, ka mani grib aptīt ap pirkstu. Māsīca mēģināja vīrieti pārbaudīt internetā, bet neko neatrada. Lai būtu pavisam droša, es devos pie pazīstama zīlnieka, kurš specializējas zīlēšanā kafijas biezumos, viņa prognozes vienmēr bija piepildījušās... līdz šim."

Zīlnieks sievietei pareģojis, ka viņš nemelojot un ka viņu iepazīšanās ir liktenis, nevis krāpšana. Šis mīlnieci nomierinājis, lai turpinātu saraksti ar savu iespējamo nākotnes bērnu tēvu.

Amerikāņu kareivis kādu vakaru uzrakstīja, ka viņš vēlas pēc iespējas ātrāk ierasties Igaunijā satikties, jo aprīlī viņš tiek nosūtīts dienēt uz Sīriju. Viņš lūdza, vai viņa varēs pieskatīt viņa mantas prombūtnes laikā, jo viņam vairs neviena cita neesot pēc tēva nāves un pēc Sīrijas viņš tāpat atgriezīsies Igaunijā uz dzīvi.

"Es savā stulbumā viņam piekritu. Kaut arī daudzi man teica, lai tā nedaru, es viņam iedevu savu kontaktinformāciju: e-pastu, mājas adresi, pilno vārdu un uzvārdu," atklāj sieviete.

» Ne tikai sirds sāpes, bet arī finansiālas problēmas! Valsts policija brīdina brīvās sirdis par "romantisko krāpšanu" internetā

Viņš nosūtīja izrakstu, ka ir nosūtījis 37 kilogramu smagu sūtījumu uz sievietes adresi. Ar domu, lai viņa varētu to izsekot internetā, saņēmējai bija jānosūta e-pasts kurjerkompānijai. Dienā, kad es mājās gaidīju kurjeru ar paku, pienāca brīdinājums, ka paka ir aizturēta Turcijā, Stambulā.

"Iespējams, daži svarīgi dokumenti netika sastādīti sūtīšanai, lai paku saņemtu, lūdzu, nomaksājiet sūtīšanas cenu caur "Western Union" 900 eiro apmērā," bija rakstīts paziņojumā.

Sieviete savam interneta kavalierim uzrakstīja, ka viņai neesot tādas naudas, lai samaksātu par šo pakalpojumu. Uz ko vīrietis bijis saprotošs, taču katru vakaru pēc tam viņš viņai meistarīgi spēlējis uz nerviem un sirdsapziņu:

"Pakā bija viss, kas nepieciešams viņa nākotnei - pensijas sertifikāts, diploms par skolas beigšanu un citi svarīgi dokumenti. Tu mani atstāji bez nekā, tagad es esmu kā balta lapa un nabags. Vai tu varētu aizņemties naudu, lai manas mantas nogādātu drošībā? Es apsolu tev pēc atgriešanās atgriezt visu līdz pēdējam centam."

Pīters meistarīgi manipulēja ar sievieti, kas viņai beidzās ar nervu sabrukumu un milzīgu vainas apziņu.

"Bet es nesamaksāju par to paku. Es pat jautāju draugiem Turcijā, lai uzzinātu, vai tas tā varētu būt." Un viņa uzzināja, ka tranzīta paku var aizkavēt uz robežas Igaunijā, bet ne Turcijā. Neviens neko nezināja par mistisku paku Stambulā.

Viņš sāka rakstīt, ka vēlas apprecēties, atsūtīja foto kopā ar citiem karavīriem un gredzenu pirkstā, lai pierādītu, ka ir uzticīgs. Taču neilgi pēc tam starp abiem radās pārpratums, un Pīters nobloķēja savu izredzēto.

"Daudzi man teica, ka viņš ir krāpnieks. Bet es turpināju ticēt zīlnieka vārdiem, kas lika noticēt labajam, ka viņš nemelo."

Divas nedēļas saldais pārītis nekomunicēja savā starpā, taču maijā Pīters sievieti atbloķējis un viņi sākuši atkal sarunāties. Pīters turpināja jautāt par savām mantām, kas pazudušas kaut kur Turcijā un kopš 17. maijā konkrētā kurjerpasta kompānija vairs nestrādā un ar to nevar sazināties.

"Rezultātā viņš sāka rakstīt, ka manis dēļ viņš bija spiests palikt dienestā vēl pāris mēnešus. Viņam nav naudas, jo viņš bloķēja savus kontus pirms došanās uz Afganistānu. Taču, protams, viņš vēl aizvien mīlot mani, bet drīz pārtrauks saziņu, jo nevar būt kopā ar meiteni, kura neuzticas viņam."

Kādu dienu Pīters izdarīja milzīgu kļūdu, kas vēlāk nodeva viņu.

"Viņš netīšām mani pievienoja "Whatsapp" grupā ar nosaukumu "WOW" un tik pat ātri arī izdzēsa no tās. Kad es jautāju, kas tā bija par grupu, viņš atbildēja, ka militārām vajadzībām. Ievēroju, ka grupā bez manis, tika izdzēsti vēl pieci ārzemju numuri -norvēģu, amerikāņu, somu."

» Policija aiztur divus itāļu krāpniekus, kuri gadiem ilgi uzdevušies par Džordžu Klūniju

21. maijā viņš pēdējo reizi runāja ar sievieti un tad pazuda pavisam. "Es iekļuvu šajā grupā, lai viņu atrastu, un tur man uzrakstīja kāda meitene no Somijas. Izrādījās, ka viņš viņu satika tajā pašā iepazīšanās vietnē un martā teica, ka sāk iemīlēties arī viņā. Viņa, toties, sazinājās ar citu numuru no grupas un tā bija meitene no Norvēģijas. Viņš viņu "mīlējis" kopš aprīļa. Izrādījās, ka amerikāņu militārists rakstīja par savu māti gan Norvēģijā, gan Somijā un to, kā viņš vēlas atgriezties mājās un apprecēties arī ar pārējām." Taču nesaņēmis naudu no nevienas no dāmām, izredzētais ņēma un pazuda no visu līgavu redzesloka.

"Stāsts par ilgi nesatiktu māti izklausījās ticams... galu galā gandrīz visiem ir vecāki. Ģimenes situācijas var būt atšķirīgas," norāda krāpšanas upure. Igaunijas līgava viņam pat jautājusi mātes numuru, uz ko viņš atbildēja, ka sūtījis viņas numuru pakā kopā ar savām mantām.

Citu dienu vietnē "Instagram" sieviete atrada īsto personu, kura fotoattēlus un video krāpnieks izmantoja sarakstē ar visām sievietēm. Īstajam puisim ir 24 gadi. Viņš patiesi ir amerikāņu militārists - precējies un ļoti mīl savu sievu. "Es viņam uzrakstīju vēstuli ar brīdinājumu, ka kāds izmanto viņa fotoattēlu un video, lai izspiestu naudu no sievietēm," atklāj igauniete.

» Viltus policisti Šveicē izkrāpj sievietei 3,3 miljonus eiro

"Pīters man rakstīja, ka viņš var sazināties tikai vietnē "WhatsApp" un nedrīkst runāt pa telefonu. Es mēģināju zvanīt, bet nekad nevarēju sazvanīt - numuru pat nesauca. Vēlāk internetā atradu, ka militārpersonām ir atļauts runāt ar radiniekiem pa tālruni un lidmašīnas biļetes uz mājām apmaksā ASV."

"Pēdējā laikā esmu novērojusi, ka Igaunijā arvien biežāk parādās raksti par krāpniecību internetā. Es ceru, ka mana vēstule palīdzēs citām meitenēm saglabāt prātu saziņā ar puišiem internetā," atklāj vīlusies Igaunijas līgava.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu