Kavēta maksājuma dēļ bērnam uz mēnesi aizliedz apmeklēt bērnudārzu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērns. Ilustratīvs foto
Bērns. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Četrgadīgā Marta un viņas mamma nesen saskārušās ar nepatīkamu pārsteigumu - bērnam uz mēnesi liegts apmeklēt bērnudārzu, jo ģimene termiņā nav apmaksājusi avansu par ēdināšanu, vēsta raidījums "Panorāma". 

Lai gan rēķins jau apmaksāts, bērns grupiņā varēs atgriezties tikai septembrī. 

Martas mamma norāda, ka par galveno cietēju šajā situācijā ir kļuvis bērns. Sieviete uzsver - viņa būtu gatava dot ēdienu līdzi, bet izglītības iestādē norādīts, ka "tās pakalpojumus nevar atraut no ēdināšanas".

Salaspils domē gan norāda, ka, saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, avanss par ēdināšanu jāveic līdz 25. datumam. Ja tas netiek darīts, tad nākamajā mēnesī vieta bērnudārzā netiek nodrošināta.

"Iestāde rēķinās ar saviem finanšu resursiem un vecākiem, piesakot bērnus vasarā apmeklēt dārziņu, ar to jārēķinās. Piekrītu, ka bērns šajā situācijā ir cietējs," sacīja Salaspils domes jurists Toms Ķikuts.

Jāatgādina, ka identiska situācija Salaspilī notika pērn. Gan tagad, gan toreiz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šādu domes rīcību uzskata par nepieņemamu. 

"Ēdināšana būtu jānošķir no pirmsskolas izglītības. Strīds starp vecākiem un bērnudārzu nevar būt par pamatu bērnu interešu aizskaršanai. Par šo situāciju atkārtoti vērsīsimies Izglītības un zinātnes ministrijā un lūgsim arī Salaspils domes skaidrojumu," teica VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Salaspils domē norāda, ka noteikumi par avansa maksājumu disciplinējot vecākus, taču Martas vecākiem nu jādomā, kur meita pavadīs laiku, kamēr viņi strādā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu