Keitijai Perijai par autortiesību pārkāpumiem jāmaksā teju trīs miljoni dolāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Tiesa ceturtdien, 1. augustā, nolēma, ka ASV popzvaigznei Keitijai Perijai un viņas sabiedrotajiem par autortiesību pārkāpumiem jāmaksā 2,78 miljonu dolāru liels naudassods, vēsta "Associated Press".

Kristīgā repera Markusa Greja, kura dziesmas fragmentu Perija bija nokopējusi savā hīta "Dark Horse", advokāti sākotnēji pieprasīja gandrīz 20 miljonu dolāru lielu kompensāciju.

Pašai Perijai jāsedz 550 tūkstoši no ievērojamās summas, bet lielākā daļa jeb 1,2 miljoni jāmaksā ierakstu kompānijai "Capitol Records". Dziesmas pieciem līdzautoriem jāmaksā no 60 tūkstošiem līdz 250 tūkstošiem lielas summas. Perijas pārstāvji pirms tiesas lēmuma bija piekrituši maksāt 360 tūkstošus.

Jau ziņots, ka pirmdien tiesa atzina, ka Perijas dziesmā nokopētas Markusa Greja kompozīcijas "Joyful Noise" motīvi. Greja advokāti uzskatīja, ka motīvs dzirdams aptuveni 45% "Dark Horse" pavadījumā, tādēļ viņi uzskatīja, ka mūziķim pienākas 45% no vairāk nekā 40 miljonu lielās peļņas, ko dziesma nesusi Perijai un viņas sadarbības partneriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu