Ieteikumi ērtākai mantu glabāšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ilgstoši dzīvojot vienā miteklī, tajā bieži vien sakrājas liekas mantas. Ja ģenerāltīrīšana nav palīdzējusi, un arī pēc tās attopies lieko mantu jūklī, jāsāk domāt par to, kā un kur tās praktiski uzglabāt. Pārāk daudz sadzīves priekšmetu plauktos un uz visām iespējamām mēbeļu virsmām ne tikai vizuāli sašaurina telpas, bet arī rada papildus darbu slaukot no tiem putekļus un pārvietojot tos no vienas istabas uz otru. Tomēr, ievērojot dažus uzglabāšanas pamatprincipus, liekās mantas var ne tikai paslēpt no acīm, bet arī radīt pavisam jaunu un efektīvu mantu uzglabāšanas sistēmu.

Izmanto telpas nišas un stūrus praktiski

Katrā telpā var atrast brīvus stūrus vai sienas nišas. Labs risinājums, kā tos aizpildīt, ir stūra skapīšu vai plauktu iekārtošana. Ja ir vēlme paslēpt no acīm liekos priekšmetus, jāizvēlas stūra skapīši ar durvīm.

Sienas plauktos labi iederēsies dekoratīvas auduma kastes, kuras var izvēlēties visdažādākajās krāsās un izmēros. Ar to palīdzību jebkurai telpai var piešķirt papildus akcentus, kombinējot to krāsu ar telpas sienu un griestu krāsu. Turklāt ar to palīdzību var arī sistematizēt priekšmetu glabāšanu, izvietojot tos pēc pielietojuma vai izmēra. Lai pašam būtu vieglāk orientēties, kastes var izvēlēties dažādās krāsās. Tas palīdzēs uzreiz atrast vajadzīgo priekšmetu.

Arī virs durvīm var iekārtot atsevišķu plauktu. To var droši izvēlēties bez durvīm, jo šāds plaukts neatradīsies acu augstumā, tādēļ mantas tur var izvietot arī bez slēpšanas. Protams, visērtāk tajos uzglabāt mantas, kuras nelieto bieži. Ja mājās sakrājušās daudzas grāmatas, to izvietošana plauktā virs durvīm piešķirs telpai patīkamu akcentu. Ja šādu plauktu iekārto virtuvē, tad tur labi izskatīsies, piemēram, pavārgrāmatas.

Izvēlies daudzfunkcionālas mēbeles

Mūsdienu mēbeļu ražotāji īpaši piedomājuši pie tādu mēbeļu izstrādes, kas pilda vairākas funkcijas vienlaicīgi. Piemēram, mantu uzglabāšanai ērti ir īpaši pufi vai krēsli, kuru apakšējā daļa paredzēta mantu glabāšanai. Turklāt to dizains izstrādāts tā, ka to papildsekcijas nemaz nav redzamas. Tur ērti uzglabāt saimniecības preces, instrumentus, sezonai neatbilstošos apavus un apģērbus.

Lai ietaupītu vietu skapī, gultas veļu var glabāt īpašās veļas kastēs. Labs risinājums ir, piemēram, divguļamās gultas ar veļas kasti iegāde. Tās izmērs atļaus veļas kastē glabāt ne tikai segas, spilvenus un gultasveļu, bet arī dvieļus, pledus vai apģērbu.

Ja viesistabā paredzēts izvietot dīvānu, tad ieteicams to iegādāties tādā izmērā, lai tajā ērti varētu izguldīt viesus. Ja telpas izmēri to neatļauj, tad priekšroku vajadzētu dot izvelkamajam dīvānam. Parasti arī tiem ir atvēlēta vieta veļas kastei, kurā ērti uzglabāt liekās mantas.

Īpaši organizatori gan skapī, gan virtuves plauktos

Arī skapi var iekārtot tā, lai tā saturs būtu ērti pārskatāms un praktisks lietošanā. Labs risinājums ir saliekamie auduma plaukti, kas stiprinās pie stieņa, kas paredzēts drēbju izvietošanai uz pakaramajiem. Tādā veidā var ērti iekārtot skapi, kurā nav atvēlēta atsevišķa vieta plauktiem. Ja skapī ir plaukti un tie ir gana plaši, apģērbus pēc to kategorijām var sadalīt un izvietot dizaina kastēs.

Bieži vien arī virtuves plauktos un skapīšos sakrājas mantas, ko ikdienā neizmanto vai izmanto reti. Tos vajadzētu pārskatīt un sadalīt pēc kategorijām. Interjera veikalos pieejami dažādi organizatori kompaktai trauku, virtuves piederumu un garšvielu izvietošanai. To izmērs atļauj tos izvietot gan plauktos, gan virtuves skapīšos, un tie palīdzēs ātri atrast sev vajadzīgo.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu