Ieteikumi, kā izvēlēties bērnam piemērotāko gultu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tikko dzimuši bērni miegā pavada lielāko dienas daļu. Laikam ejot, gulēšanas laiks samazinās. Miega laikā bērni aug un attīstās, tāpēc pilnvērtīgs un kvalitatīvs miegs ir ļoti svarīgs. Tāpēc vecākiem ir jāpievērš ļoti liela uzmanība tam, kāda gulta tiek iegādāta bērna vajadzībām. Mūsdienās ir pieejamas daudz un dažādas gultas, tāpēc izlemt par labu kādai konkrētai gultai noteikti nebūs viegli. Raksta turpinājumā atradīsi vērtīgus ieteikumus, kā izvēlēties bērnam piemērotāko gultu.

1. Gultas atrašanās vieta

Pirms ej uz veikalu ideālās gultas meklējumos, Tev vajadzētu saprast, kur bērnistabā tā tiks novietota. Gultu noteikti vajadzētu novietot tā, lai netiktu traucēta brīva pārvietošanās pa istabu. Kad būsi sapratis, kāda izmēra gultu var atļauties pirkt, izvēli izdarīt būs daudz vieglāk, ka arī būs vieglāk orientēties plašajā piedāvājuma klāstā.

2. Vēlamais budžets

Viens svarīgs faktors gultas iegādē ir vēlamais budžets. Gultas ir pieejamas dažādās cenu kategorijās. Ir interneta veikali, kuros ir izdevīgāk iegādāties gultas. Piemēram, bērnu gultas interneta veikalā 220.lv ir pieejamas plašā klāstā un par izdevīgām cenām. Taču bez gultas izmaksām, Tev ir jārēķinās vēl ar piegādes un uzstādīšanas izmaksām, ja visu neplāno darīt paša spēkiem.

3. Gultas lietošanas ilgums

Vēl viens svarīgs faktors, kas nosaka gultas izvēli, ir laiks, cik ilgi paredzēts gultu izmantot. Tev noteikti jāņem vērā, ka bērni ātri aug, tāpēc vislabāk būs izvēlēties transformējamus gultas modeļus. Šādas gultas var ātri un ērti pielāgot bērna augumam, kā arī citām prasībām. Taču, ja neplāno gultu izmantot ilgtermiņā, derēs arī kāds lētāks gultas modelis. Galvenais tad ir jāpievērš lielāka uzmanība matrača izvēlei. Matracim gan vajadzētu būt tādam, uz kura bērns varēs kārtīgi izgulēties, tādam, kurš būs ērts un atbildīs viņa vēlmēm.

4. Gultas kvalitāte un drošība

Ir ļoti svarīgi, lai bērna gulta būtu gan droša, gan kvalitatīva. Jāņem vērā, ka šādas gultas noteikti maksās vairāk, taču bērna drošība tomēr ir pirmajā vietā. Pievērs uzmanību tam, no kādiem meteriāliem gulta ir taisīta, kādas krāsas ir izmantotas. Varbūt ražošanas procesā ir izmantotas tādas vielas, no kurām bērnam var rasties alerģija? Noteikti pievērs uzmanību šādiem sīkumiem. Vēl apskaties visas gultas detaļas - vai tās ir drošas un izturīgas. Vislabāk būtu izvēlēties tādu gultu, kurai nav asas malas un stūri, lai bērns nevarētu savainoties. Ja gulta ir jāiegādājas mazākam bērnam, tad pārliecinies, ka viņš tajā varēs ērti iekāpt, kā arī viņam nesagādās nekādas grūtības no tās izkāpt laukā. Ja ir vajadzīgs iegādāties redeļu gultiņu, tad pārliecinies, ka tā ir regulējama dažādos augstumos. Tas ir svarīgi, jo tad, kad bērns jau paša spēkiem celsies kājās, viņš nevarēs izkrist no gultiņas.

5. Kopējais bērnistabas interjers

Iegādājies tādu gultu, kas labi iederas kopējajā istabas interjerā. Padomā arī par to, vai bērnam pašam patiks šāda gulta – ņem vērā viņa vēlmes. Ja gultu ir plānots izmantot ilgtermiņā, tad noteikti izvēlies tādu, kas varēs palikt telpā pat tad, ja tajā tiks veikts remonts.

6. Iegādes vieta

Gultas var iegādāties gan specializētajos mēbeļu veikalos, gan dažādos lielveikalos, internetā, lietoto mēbeļu salonos, kā arī no privātpersonām. Viss atkarīgs no tā, cik Tev pašam ir daudz laika, lai atrastu nepieciešamo gultu. Ja laika ir maz, tad labāk iepērcies internetā, ja daudz – vari pastaigāt arī pa veikaliem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu