Ohaio sievietei daļēji amputē rokas un kājas suņa siekalu izraisītas infekcijas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

ASV, Ohaio kādai sievietei nācās daļēji amputēt rokas un kājas, jo viņa inficējās ar baktēriju, ko saķērusi no suņa siekalām, trešdien, 31. jūlijā, medijam "ABCnews" paziņoja sievietes ģimene

Marijai Treinerei nācās daļēji amputēt gan rokas, gan kājas un nav izslēgts, ka būs nepieciešamas vēl operācijas. Kaut kādā veidā suņa siekalas tika sievietes asinsvadu sistēmā un izraisīja daudzas veselībai kaitīgas blaknes.

Marija sāka justies slikti maija pirmajās nedēļās, kad tikko bija atgriezusies no ceļojuma. Viņa no sākuma domāja, ka tā varētu būt gripa, taču veselības stāvoklis strauji pasliktinājies 12 stundu laikā, viņu nācās nogādāt slimnīcā.

Dakteri atklāja, ka viņas aknas un nieres ir bojātas, taču nebija zināms cēlonis. Treineres vīrs sievu pārveda uz citu slimnīcu, kur viņa tika ievietota intensīvajā nodaļā, kur sieviete ieslīga desmit dienu ilgā komā.

Ārsti norādīja, ka viņai ir nepieciešama locekļu amputācija, taču ģimene vēl aizvien nezināja iemeslu šādam solim.

"Mēs nezinājām, vai viņa vispār izdzīvos, tāpat mēs nezinājām, kas viņai kaiš," norāda Treineres vīts, "taču mēs zinājām, ka baktērija, kas viņai ir, nopietni traumē viņas locekļus."

Ārsti visbeidzot nāca klajā ar slēdzienu, ka sievietes ķermeni ir pārņēmusi baktērija "Capnocytophaga".

Ar šo baktēriju var inficēties no suņu un kaķu siekalām. Ļoti retos gadījumos, kā šajā, baktērija izplatās pa visu ķermeni. To var saķert no inficētu dzīvnieku kodumiem.

Saskaņā ar Slimību kontroles un profilakses centru datiem vairums cilvēku, kuriem ir kontakts ar suni vai kaķi, nekļūst slimi. 2018. gada jūnijā Viskonsīnā vīrietim nācās amputēt kājas un vēlāk arī apakšdelmus, jo viņš bija inficēts ar šo pašu vīrusu, ziņo Associated Press. Viņam tika veiktas 10 operācijas.

Kopš atgriešanās no ceļojuma Marija ir piedzīvojusi astoņas dažādas operācijas.

"Viņas stāvoklis ir stabils un viņai ir ļoti pozitīvi noskaņota," sacīja vīrs, "viņa ļoti cer izveseļoties, kaut vai viņas dzīve vairs nekad nebūs tāda kā līdz šim."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu