FKTK soda maksājumu iestādi "Money Express"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) noslēgusi administratīvo līgumu ar maksājumu iestādi SIA "Money Express", piemērojot soda naudu 4472,82 eiro apmērā un izsakot brīdinājumu atbildīgajām personām, informēja FKTK.

FKTK, "Money Express", uzņēmuma valdes loceklis Nikolajs Timofejevs un Diāna Saprikina-Ivaņko ir noslēguši administratīvo līgumu, ar kuru "Money Express" tiek piemērota soda nauda 4472,82 eiro apmērā, savukārt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas (NILLTF) novēršanas jomu atbildīgajam valdes loceklim un atbildīgai personai izteikts brīdinājums.

FKTK veiktajā pārbaudē "Money Express" konstatēti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma pārkāpumi, jo "Money Express" iekšējās kontroles sistēma nav izveidota atbilstoši iestādes darbībai un klientiem piemītoša NILLTF riska līmenim un tādā kvalitātē, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Piemēram, "Money Express" nav nodrošinājusi gadījuma rakstura klientu riska novērtējumu un izpēti, tajā skaitā padziļinātu izpēti pietiekamā apjomā, kā arī "Money Express" izveidotā darījumu uzraudzības kārtība nav nodrošinājusi šīs maksājumu iestādes darbībai un sniegtajiem pakalpojumiem piemītošo risku pārvaldību atbilstošā kvalitātē un aizdomīgu darījumu konstatēšanu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018.gadā "Money Express" strādāja ar 2,945 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 131 690 eiro zaudējumus.

"Money Express" izveidota 2010.gadā. Kompānijas īpašnieki ir Ukrainas pilsonis Sergejs Naidions (57%), Viktorija Matuļeviča (19%), Maksims Matuļevičs (19%) un Nikolajs Timofejevs (5%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu