Krievijā ierosināta krimināllieta pret Navaļnija vadīto Korupcijas apkarošanas fondu (2)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Izmeklēšanas komiteja sestdien, 3. augustā, ierosinājusi krimināllietu par naudas atmazgāšanu pret apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vadīto Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), kas veicis izmeklēšanu par daudzu Krievijas amatpersonu turības apšaubāmo izcelsmi.

FBK darbinieki "no trešajām pusēm saņēmuši naudu, par kuru viņiem bijis zināms, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā", norādīja komiteja.

Kopumā atmazgāti līdzekļi miljarda rubļu (13,8 miljonu eiro) apjomā.

Nozieguma līdzdalībnieki, lai radītu šķietamību par finanšu likumību, pārskaitījuši naudu uz banku kontiem, bet vēlāk uz FBK kontiem, norāda komiteja.

FBK veikusi vairākas izmeklēšanas par Krievijas amatpersonām. Vienas šādas izmeklēšanas rezultātā tapis video par Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu, kas tīmekļa vietnē "YouTube" skatīts 31 miljonu reižu.

Fonds savā mājaslapā aicinājis atbalstīt tā darbību ar ziedojumiem.

Ziņa par krimināllietas uzsākšanu parādās laikā, kad Krievijas opozīcija Maskavā rīko jaunus protestus, pieprasot nodrošināt taisnīgu vēlēšanu norisi.

Protestu gaitā sestdien policija Krievijas galvaspilsēta aizturējusi vismaz 685 cilvēkus.

Foto: Protesti Maskavas centrā

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu apcietinājumu, kas viņam piespriests saistībā ar apsūdzībām par publisku sapulču noteikumu pārkāpumu.

Pagājušajā nedēļas nogalē viņš tika nogādāts slimnīcā ar spēcīgu alerģisku reakciju. Navaļnija ārste pieļāva, ka opozicionārs saindēts.

Vairāki Navaļnija līdzgaitnieki, arī FBK juriste Ļubova Soboļa, atrodas policijas apcietinājumā saistībā ar protestiem, kas izraisījušies pēc varasiestāžu atteikuma reģistrēt opozīcijas kandidātus pašvaldības vēlēšanām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu